Вашингтон и Москва влязоха в задочен дебат кое животно представлява

...
Вашингтон и Москва влязоха в задочен дебат кое животно представлява
Коментари Харесай

Русия към САЩ: Мечките не се катерят по кокошкарниците

Вашингтон и Москва влязоха в неприсъствен спор кое животно съставлява Русия най-добре, като Кремъл избра обичайна мечка, а не лисица, както допуснаха от Белия дом.

Битката на животинския народен символизъм беше стартирана от говорителката на президента Джо Байдън Джен Псаки по време на ежедневния й брифинг за пресата във вторник. Коментирайки изказванията на Съединени американски щати, че Русия може да нападна Украйна всеки миг, тя сложи под подозрение уверенията на Москва в противоположното и нейното гледище, че НАТО съставлява опасност за националната сигурност на Русия.

„ Когато лисицата крещи от върха на кокошарника, че се опасява от пилетата, което всъщност вършат, този боязън не се регистрира като констатация на обстоятелството “, сподели тя.

„ И до момента в който гледате президента [Владимир] Путин да крещи за страха от Украйна и украинците, това не би трябвало да се регистрира като констатация на обстоятелството ", съобщи Псаки.

Не стана ясно кои изказвания на съветския водач има поради тя. Путин загатна Украйна тази седмица, когато разказа вероятен сюжет, при който Киев бива признат в НАТО и по-късно стартира военна офанзива, с цел да превземе Крим от Москва, като по този метод стартира война сред Русия и водения от Съединени американски щати боен блок.

Попитан за забележката за лисицата в сряда, сътрудника на Псаки от Кремъл Дмитрий Песков сподели, че поетичността не е част от длъжностната му характерност.

„ Е, Русия обичайно се съпоставя с мечка. А тя не би могла да се качи върху курник, даже и да желае. Тя е прекомерно огромна и тежка, с цел да направи това “, добави той.

Обвиненията, че Русия се готви за военна инвазия в Украйна, се изричат от западни държавни управления и медии от няколко месеца. Предполагаемата непосредствена опасност се възприема като пресилена от Киев, до момента в който Москва споделя, че такава не съществува.

На фона на напрежението Русия съобщи, че повече няма да толерира разширението на наличието на НАТО в Европа, в това число в страни, които не са публично членове на организацията, като Украйна.

Москва изиска писмени гаранции, че Украйна и Грузия в никакъв случай няма да бъдат позволени до НАТО и други гаранции за сигурност. Вашингтон и НАТО отхвърлиха настояванията, само че обявиха, че са подготвени да обсъдят други способи за усмиряване на обстановката.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР