Вашингтон. Бойците от Националната гвардия на САЩ, които обезпечаваха сигурността

...
Вашингтон. Бойците от Националната гвардия на САЩ, които обезпечаваха сигурността
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Националната гвардия на САЩ завършва мисията по охрана на Капитолия

Вашингтон. Бойците от Националната армия на Съединени американски щати, които обезпечаваха сигурността на Капитолия след януарските протести, приключват задачата си и ще изоставен постовете си в сряда, оповестява The Wall Street Journal , базирайки се на изказване на Пентагона.

Военното ведомство означи, че засилените ограничения за сигурност към Капитолия ще останат в действие, като полицията ще се погрижи за защитата на законодателите.

Както отбелязва вестникът, бойците от Националната армия започнаха да се събират до Капитолия няколко часа откакто поддръжници на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп нахлуха в постройката на Конгреса, където се състоя утвърждението на резултатите от президентските избори. В един миг броят на войските доближи 26 хиляди души. Постепенно броят им бе понижен и в този момент сигурността на Капитолия се обезпечава от към 1600 бойци.

Американският водач Джо Байдън и брачната половинка му Джил благодариха на бойците от Националната армия за защитата на Капитолия.

„ Искаме да изразим най-дълбоката си признателност и безкрайна благодарност на дамите и мъжете от нашата Национална армия за тяхната работа да поддържат сигурността на Капитолия в Съединени американски щати през последните съвсем пет месеца. С завръщането им вкъщи при фамилиите им поздравяваме всеки от тях за предаността им към страната “, сподели Байдън.

Както напомня The Wall Street Journal, предходната седмица Камарата на представителите утвърди законопроект, предусещащ отпущането на 1,9 милиарда $ за усилване на ограниченията за сигурност на Капитолийския комплекс. Законопроектът обезпечава финансиране за рационализация на системата за сигурност и възобновяване на разноските на Националната армия.

Въпреки това изданието счита вероятностите за утвърждение на законопроекта в горната камара на Конгреса за доста „ неразбираеми “, защото доста конгресмени са скептични към документа.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР