Вашингтон — Камарата е готова да гласува в понеделник вечерта

...
Вашингтон — Камарата е готова да гласува в понеделник вечерта
Коментари Харесай

Камарата на представителите ще гласува дали да блокира резолюцията за импийчмънт на Алехандро Майоркас

Вашингтон — Камарата е подготвена да гласоподава в понеделник вечерта дали да придвижи или блокира резолюция за импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас поради оправянето му със обстановката около Границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Мярката за импийчмънт, въведена от представителя на Републиканската партия Марджъри Тейлър Грийн от Джорджия предходната седмица, включва една-единствена публикация, която упреква Майоркас в присъединяване в „ модел на държание, което е несъвместимо със законите “ на Съединените щати. Резолюцията се смята за „ привилегирована “ работа, по която Камарата би трябвало да работи бързо.

Но депутатите първо ще гласоподават в понеделник предлагането на демократите за блокиране на мярката за импийчмънт. Републиканците биха могли да се причислят към демократите, с цел да убият резолюцията на Грийн, макар че не е ясно какъв брой обмислят да го създадат.

закани за импийчмънт поради ръководството му на границата сред Съединени американски щати и Мексико, откогато Републиканската партия пое контрола над Камарата през ноември 2022 година Грийн предприе дейности против секретаря, откакто осем души починаха при конфликт на транспортно средство, ръководено от обвинен контрабандист на хора с друга кола на автомагистрала в Тексас предходната седмица.

Департаментът по социална сигурност на Тексас сподели, че обвиненият контрабандист, който живее в Хюстън, се е измъквал от органите на реда от окръг Завала, когато се е блъснал челно в другото транспортно средство, убивайки лидера и пасажера. Тези две жертви са от Далтън, Джорджия, намиращ се в региона на Грийн, съгласно тексаските управляващи.

Самата резолюция твърди, че Майоркас „ е нарушил клетвата си да съблюдава това конституционно обвързване “, като е разрешил „ настъпление “ на недокументирани имигрантите да преминат границата.

Говорител на Министерството на вътрешната сигурност сподели в понеделник, че републиканците в Камарата на представителите са „ губили месеци, пробвайки се да печелят точки с неоснователни офанзиви “, добавяйки, че Майоркас „ прави работата си и работи, с цел да резервира американците в сигурност. "

" Вместо да не престават безразсъдните си шаради за импийчмънт и офанзиви против правоприлагащите органи, Конгресът би трябвало да работи с нас, с цел да резервира страната ни в сигурност, да надгради напредъка, който DHS реализира, и да даде обезверено нужни промени за нашите разрушени имиграционна система, която единствено законодателството може да поправя “, сподели представителят.

Ако напъните за внасяне на резолюцията на Грийн се провалят, не е ясно дали ръководената от Републиканската партия камара ще премине непосредствено към спор дали да импийчмънт на Майоркас и по-късно да организира гласоподаване.

Дори в случай че напъните на Камарата за импийчмънт против Майоркас в последна сметка съумеят, той евентуално ще бъде оневинен в развой от Сената, който се управлява от демократите. Само един член на кабинета – военният министър Уилям Белнап през 1876 г. – е бил импийчмънт преди. Той беше оневинен от Сената.

Много депутати от Републиканската партия упрекнаха Майоркас за актуалните условия на южната граница и приканиха за смяна в управлението на Министерството на вътрешната сигурност.

Говорителят на Камарата на представителите Майк Джонсън сподели пред Fox News по-рано този месец, че счита, че Майоркас е направил „ закононарушения, подлежащи на импийчмънт “, само че сподели, че републиканците „ имат толкоз доста време и запаси, с цел да преследват това “.

p> Фокусът върху Mayorkas идва, когато Камарата на представителите се взира в краен период 17 ноември за финансиране на федералните организации и попречване на затварянето на държавното управление. Джонсън вкара краткотрайна мярка в събота, която ще финансира една група организации до 19 януари и друга група до 2 февруари при актуалните равнища, само че не включва искане от президента Байдън за помощ за Украйна и Израел.

Камило Монтоя-Галвес способства за докладването.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР