Вашингтон — Адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп в понеделник

...
Вашингтон — Адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп в понеделник
Коментари Харесай

Адвокатите на Тръмп отправят нови предизвикателства към делото за федералните избори през 2020 г.

Вашингтон — Адвокатите на някогашния президент Доналд Тръмп в понеделник желаеха от федералния арбитър, наблюдаващ наказателното дело, обвързвано с президентските избори през 2020 година, да отхвърли повдигнатите против него обвинявания, аргументирайки се в поредност от документи, че той частично е взел участие в конституционно предпазена тирада и наказателното му гонене е политически стимулирано.

Исканията, подадени до окръжния арбитър на Съединени американски щати Таня Чуткан тъкмо преди крайния период в среднощ, се стремят да отхвърлят обвинителния акт, върнат през Август, който упреква някогашния президент в противозаконен опит да спре прехвърлянето на власт след загубата му на изборите през 2020 година

В поредицата си от оспорвания на четирите федерални обвинявания, пред които е изправен, защитният екип на Тръмп написа, че някогашният президент е обект на „ селективно и отмъстително гонене “, а импийчмънтът му от Камарата на представителите и оправдаването му от Сената след нападението на Капитолия на Съединени американски щати от 6 януари 2021 година не разрешават наказателното му гонене.

помоли съда да удари изказвания в обвинителния акт, свързани с дейности в Капитолия на 6 януари.

„ Правителството не е обвинило президента Тръмп в отговорност за дейностите в Капитолия на 6 януари 2021 година, изказванията, свързани с тези дейности, са не са уместни и са нездравословни и подстрекателни “, пишат те.

Тръмп се призна за почтен по четирите обвинявания, повдигнати против него от специфичния прокурор Джак Смит. Процесът по делото остава плануван да стартира на 4 март 2024 година Чуткан сподели предходната седмица, че няма желание да реалокира датата на процеса, макар продължаващите причини от екипа на някогашния президент да го направи.

В тяхната документи оспорвайки обвинителния акт на конституционни учредения, защитният екип на някогашния президент твърди, че Тръмп е взел участие в съществена политическа тирада и покровителство, което е предпазено от Първата корекция.

„ Съгласно Първата корекция, прокуратурата не може да криминализира изказвания, че президентските избори през 2020 година бяха откраднати; и не може, посредством правосъдно гонене, да се стреми да наложи мнението си по противоречив политически въпрос като честността на президентските избори през 2020 година ", настояват те.

Адвокатите на Тръмп споделиха също, че защото Конгресът изправи някогашния президент на съд, когато организира процедура по импийчмънт в последните дни на неговото президентство и откакто той напусна поста, той не може да бъде съден наново от държавното управление.

„ Правият текст на конституцията, структурните правила на делене на пълномощията, нашата история и традиция и правилата на Double Jeopardy не разрешават на изпълнителната власт да желае да повдигне наново обвиняване и да съди наново президент, който към този момент е бил импийчмънт и оневинен в развой пред Сената на Съединени американски щати ", пишат те.

Твърденията, че импийчмънтът е вярното средство за отбрана против хипотетични закононарушения, осъществени по работа, опонират на аргумента, бележит от някои в Конгреса след нападението от 6 януари, които споделиха, че Тръмп може да бъде измамен под отговорност посредством съда.

„ Импийчмънтът в никакъв случай не е бил предопределен да бъде последният конгрес за американското правораздаване “, сподели водачът на републиканците Мич Макконъл в забележки в Сената, откакто гласоподаваха за оправдаването на Тръмп.

В своите провокации, Адвокатите на Тръмп настояват, че той е преследван за държание - оборване на резултата от президентски избори - в което " десетки хора " са били забъркани в цялата история на Съединени американски щати.

„ Обвинителният акт упреква президента Тръмп в закононарушения, произлизащи от неговото политическо покровителство по въпроси от публичен интерес, осъществено по време на оспорвана президентска акция и избори “, пишат те. „ Действията на президента Тръмп бяха въодушевени и изцяло в сходство с образци от доста сходни оспорвани изборни разногласия в историята на нашата нация. “

Екипът на отбраната на Тръмп твърди, че при повдигането на наказателните обвинявания прокуратурата е взела участие в селективен и злопаметен метод наказателно гонене. Те също по този начин настояват, че обвиняванията са повдигнати от „ предубедени “ прокурори и са резултат от изказване на президента Байдън, че Тръмп няма да завоюва Белия дом през 2024 година

В мненията си на 9 ноември, дни преди Тръмп да разгласи кандидатурата си за Белия дом, господин Байдън сподели пред кореспонденти, че „ се убеждавам, че той, при законните старания на нашата Конституция, няма да стане още веднъж идващият президент. “

Екипът на Тръмп, все пак, твърди, че „ Джо Байдън е оказал напън на DOJ да продължи намерено политическото обвиняване в този случай месеци преди ФБР даже да стартира следствие. “

Няколко от хората, упрекнати по отношение на нападението на 6 януари Капитолия също повдигна изказвания за селективно наказателно гонене, въпреки и несполучливо.

Многостранният юридически мотив за преустановяване на делото не е неочакван, защото Лауро сподели на Чуткан по време на по-ранно чуване, че възнамеряват да показват огромно размер от оспорвания на наказателното дело.

„ Ще се връщаме доста, доста пъти, обсъждайки новите проблеми в този случай “, сподели Лауро в процеса на 28 август. Чуткан се засмя и отговори: „ Нямам самообладание. “

Адвокатите на Тръмп към този момент обявиха в документ по-рано този месец, че обвиняванията би трябвало да бъдат отхвърлени, защото той има президентски имунитет от правосъдно гонене за дейности, осъществени в границите на „ външен периметър " на служебните си отговорности.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР