ВАШИНГТОН – Белият дом каза на републиканците в петък да

...
ВАШИНГТОН – Белият дом каза на републиканците в петък да
Коментари Харесай

Белият дом настоява републиканците да оттеглят призовките, отхвърля разследването за импийчмънт

ВАШИНГТОН – Белият дом сподели на републиканците в петък да се откажат от следствието си за импийчмънт и да отдръпват настояванията за изявленията с личния състав и членовете на фамилията на президента.

„ Тези неоправдани претенции бяха изпратени макар обстоятелството, че след една година следствие, обемисти записи и показания на десетки очевидци опровергаха вашите неоснователни изказвания за президента “, Ричард Заубер, специфичен консултант на президента, се споделя в писмо до висши републиканци на Капитолийския рид.

Председателят на комисията по контрол на Камарата на представителите Джеймс Комер (R-Ky.) и ръководителят на правосъдната комисия Джим Джордан (R-Охайо), водачите на Камарата на представителите на напъните за импийчмънт, тази седмица потърсиха свидетелски показания от някогашния консултант на Белия дом Дана Ремус и няколко сегашни сътрудници на Джо Байдън за неправилното боравене на секретни документи от президента. Сътрудниците на Байдън оповестиха, че са разкрили секретни документи в Penn Biden Center предходната година малко откакто ФБР нахлу в резиденцията на някогашния президент Доналд Тръмп във Флорида след отхвърли му да съобщи секретни материали, които е пазел след напускането на Белия дом. И двамата са разследвани от Министерството на правораздаването.

Тъй като следствието за импийчмънт се концентрира най-вече върху хипотетичното присъединяване на президента в бизнес покупко-продажбите на неговия наследник Хънтър Байдън, Заубер се подигра на републиканците, че са се обърнали към секретните документи, откакто са ги загатнали „ в една записка под линия “ в техните. (Републиканците преди този момент желаеха изявление с Ремус през май.)

Sauber също сложи под подозрение легитимността на следствието, защото то беше инициирано от някогашния ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти (R-Калифорния) без гласоподаване.

„ Поради всички тези аргументи би трябвало да преразгледате настоящия си курс на деяние и да оттеглите тези призовки и претенции за изявленията “, написа Заубер.

Въпреки това писмото не споделя, че Белият дом няма да сътрудничи на другите претенции.

Администрацията на Байдън спомага на други запитвания на републиканците. Министерството на правораздаването, да вземем за пример, изпрати няколко чиновници за затворени показания по отношение на настоящото следствие на Хънтър Байдън, който е изправен пред федерални обвинявания в закононарушения с оръжие и може да бъде упрекнат по отношение на данъчни и други нарушавания.

Адвокатът на Хънтър Байдън, че неговият клиент е „ припрян да има опция, на обществен конгрес и в точното време “, да приказва с републиканците. Не е ясно по кое време може да се случи това.

От години републиканците твърдяха, че като вицепрезидент Джо Байдън е опорочил външната политика на Съединени американски щати, с цел да облагодетелства сина си, като е упорствал за уволнението на украински прокурор, до момента в който Хънтър Байдън е бил в борда на украинска енергийна компания. Служители на Държавния департамент, тясно ангажирани с политиката за Украйна по време на часове на свидетелски показания през 2019 година и 2020 година, които републиканците просто пренебрегват. Джордан в обява в обществените медии в петък.

Тази година републиканците преследваха информацията на източник от ФБР, че ръководителят на украинска газова компания твърди, че е платил на Джо Байдън рушвет от 5 милиона $. Комер неотдавна получи записи за съвсем десетилетия от банкови сметки, свързани с Хънтър Байдън и брата на президента Джеймс Байдън. Комер не сподели дали записите демонстрират, че е заплатен рушвет. Вместо това Комър изиска Белият дом да изясни две транзакции сред Джо и Джеймс Байдън на обща стойност $240 000, които са били. да свидетелства пред Конгреса за неправилното боравене с класифицирани документи “, сподели Комер в петък в отговор на писмото на Заубер.

„ Вместо да извърши обещанието на президента Байдън да има най-прозрачната администрация в историята, Белият дом задържа 82 000 страници имейли, в които Джо Байдън употребява псевдоним, когато беше вицепрезидент, отхвърля да даде доказателство, че Джо Байдън е дал пари назаем на брат си, и в този момент се пробва да блокира Байдън, техните сътрудници и сегашни и някогашни чиновници на Белия дом да свидетелстват пред Конгреса ”, сподели Комер.

Свързани...

Въпреки (много) минали неуспехи, някои политици още веднъж упорстват за двупартиен панел за дълг

Републиканците издават призовки за Синът и братът на Джо Байдън

Специалният прокурор Хънтър Байдън искаше да свидетелства обществено. Републиканците го резервираха в загадка.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР