Вървим с бързи крачки към трети мандат, но нека все

...
Вървим с бързи крачки към трети мандат, но нека все
Коментари Харесай

Чудеса стават и след Коледа, обнадеждена е Йотова за втория мандат

Вървим с бързи крачки към трети мандат, само че дано въпреки всичко да изчакаме и тази седмица да измине. Тази позиция изрази вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти през днешния ден.

Вчера номинираният за министър председател от " Продължаваме промяната " за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев, а срещата сред тях се проточи извънредно дълго- над час и половина. Много деликатно слушах акад. Денков през вчерашния ден и той като че ли към момента не е изгубил вяра, уточни вицепрезидентът.

Направихме доста градивен диалог, обсъдихме  външната политика, от Република Северна Македония, през войната в Украйна, до обстановката вътре в страната, удовлетворена е Йотова. Стана дума и за и по въпросите като че ли нямаше огромни разлики, добави още тя.

Йотова разяснява и връзките сред Политическа партия и президента, поради в края на предходната година.
 В шмекерия или за отпор на политическо инженерство ги упрекват, питат от Политическа партия
В шмекерия или за отпор на политическо инженерство ги упрекват, питат от Политическа партия

Андрей Гюров: Не сме влезнали в политиката, с цел да изпълняваме нечии заръки

Не разбърквам разсъдъка и резултата с страстите. Все отново изреченото от Румен Радев мнение, той доста сполучливо отбрани, счита визепрезидентът. Не сме говорили за персонални връзки, тъй като това което следва е доста по-важно, а въпросите, които би трябвало да бъдат решавани не търпят отсрочване, уверена е Илияна Йотова.

Тя показа, че с президента не са обсъждали на кого ще връчат възможен трети мандат, защото още не е завършила процедурата по втория.

Чудеса стават освен по Коледа, ами и след Коледа, тъй че дано да забележим и самата полемика в Народното събрание по какъв начин ще се развие, обнадеждена е Йотова.

Ще бъде ли препоръчана за гласоподаване в Народното събрание въпросната декларация на Политическа партия, кой какво ще отбрани от този документ и ще бъде ли въобще предпазен, чака развръзката вицепрезидентът. Не считам, че тази декларация би трябвало да се отхвърли с лека ръка, макар че е много разнородна и небалансирана на моменти, добави още тя.
 Декларацията с цели на Политическа партия не събира болшинство, към този момент
Декларацията с цели на Политическа партия не събира болшинство, към този момент

Очаквано ГЕРБ и Движение за права и свободи не се явиха на втората среща, свикана от Денков

Припомняме, след края на диалозите сред Политическа партия и президента, що се касае до опциите за съставяне на кабинет на малцинството с втория мандат предвид на към този момент безапелационния отвод на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " да бъде разисквана и допълнена програмната декларация на проектокабинета .

След като " Продължаваме промяната " получиха втория изследователски мандат , бе свикана среща, на която участваха само представители на Политическа партия, " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Социалистите взеха решение да не поддържат документа с цели заради разлики по значими точки, а от " Български напредък " обявиха, че ще разискват перо по перо, като и те имали запаси по дадени параграфи.

Днес на всички партии имаха опция да показват декларация от трибуната, с която да очертаят политическите си дейности.

" Продължаваме промяната " пожела здраве и да се свърши нещо потребно за България. Николай Денков напомни, че в декларацията, която партията желае да одобри Народно събрание се задават ясни цели и попита депутатите с кои от тези цели не сте съгласни? Въпрос насочи към народните представители и по какъв начин си показват третия мандат?

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че ще се бори за политическа непоклатимост посредством съставянето на постоянно държавно управление. Третият мандат е мандат на разсъдъка и акцентира Нинова.

От Движение за права и свободи също показаха мнение, че вторият мандат е пред неуспех, по тази причина  Народът чака това от нас, хората желаят постоянен кабинет, а държавното управление има виновната задача да реши проблемите на хората, съобщи водачът на партията Мустафа Карадайъ.

Според ГЕРБ пък болшинство в 48-ото Народно заседание има. Тома Биков, дефинира третия мандат като спешен и ексцентричен и счита, че би трябвало да се оползотвори оптимално.
 ГЕРБ виждат болшинство в този парламент
ГЕРБ виждат болшинство в този парламент

Според Тома Биков третият мандат би трябвало да се конструира съгласно действителностите, не съгласно фантазиите

Дотук наподобява, че Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ виждат вяра в съставянето на държавно управление, само че с третия мандат.

В водачът на парламентарната група Костадин Костадинов съобщи, че този парламент е мъртво роден и е с доста къс политически небосвод.

За " Български напредък " българският парламент е място за разговор, а  които да увличат. Няма да бъде работещ моделът, предлаган от мандатоносителите от " Продължаваме промяната " и сътрудниците им от " Демократична България " за съставяне на държавно управление на малцинството, уверен е Янев, който  декларацията на Промяната.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разгласи, че е от голямо значение сформирането на постоянно държавно управление " и това е една от аргументите да кажем " да ". Този парламент би трябвало да излъчи постоянно държавно управление, което да води страната, което да прави промени, които да стъпват на ясна стратегия, добави още Иванов.
 Стига страшилки, има вяра, прикани Иванов
Стига страшилки, има вяра, прикани Иванов

Пътят на България е обрисуван още от възрожденците ни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР