Варварското унищожаване на паметници не е само опит за заличаване

...
Варварското унищожаване на паметници не е само опит за заличаване
Коментари Харесай

Румен Радев за демонтажа на Паметника на Съветската армия: Режат историята ни парче по парче

Варварското заличаване на монументи не е единствено опит за изтриване на историята, само че и изостря мощно публичното опълчване. Защото разрушение на един монумент води неизбежно до отрицанието на различен монумент.

 

Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти във връзка демонтажа на Паметника на Съветската войска.

По думите му, който няма решение за сегашното и визия за бъдещето, води война с предишното.

В момента е в ход нападателно нахлуване против държавността, историята и паметта. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделяне и непоносимост в обществото, съобщи президентът.

И тези, които посегнаха на знаците на държавността, националния празник, българския байрак, и които се готвят да похитят и Конституцията, през днешния ден режат нашата история парче по парче.Зрее надълбоко публично отвращение, което неизбежно ще има политически последствия, изтъкна Радев.

 

Нека никой да не си прави илюзии, българите няма да гледат безучастно похищенията против нашата история, което е действително и посягане на нашето бъдеще като народ, сподели още президентът.

По отношение на държавния бюджет Радев съобщи, че ще вземе отношение по закона, когато той дойде в президентската институция.

Днес президентът Румен Радев и президентът на Албания Байрам Бегай дружно със съпругите си – Десислава Радева и Арманда Бегай, ще гледат спектакъла „ Калас и Онасис " в Националния замък на културата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР