Варварщина и пълна некомпетентност е изпитала на свой гръб Евелина

...
Варварщина и пълна некомпетентност е изпитала на свой гръб Евелина
Коментари Харесай

Именита родна лютиерка преживя истински културен шок на пловдивското летище

Варварщина и цялостна непросветеност е изпитала на собствен тил Евелина Бодукова, която е пътувала до Италия през Летище Пловдив. Жената и брачна половинка й, които живеят в Италия, са известни като семейство Марино, като са едни най-хубавите лютиери в Европа.  Евелина обаче е получила културен потрес, когато е предходна през контрола за сигурност на пловдивския аеропорт. Там е била накарана да свали… струните от цигулката си поради ограничения за сигурност, написа trafficnews.bg.



„ Това е положението, в което излезе цигулката ни след контролите за сигурност на Летище Пловдив на път за Бергамо, Италия. Бяхме принудени от чиновниците по сигурността да свалим струните на цигулката, с цел да не бъдат иззети и изхвърлени, и да ги оставим на родителите ни, които ни изпращаха на летището. Струните били считани за “режещи предмети” и по тази причина евентуално рискови.

Очакваме Министерство на вътрешните работи да вземе отношение и съответни ограничения по този и доста сходни случаи все на Летище Пловдив при подадения към този момент от нас сигнал. Дотогава цигулари, виолисти, виолончелсти, китаристи и така нататък... един другарски и лютиерски съвет, имайте едно на разум и в случай че можете избягвайте това летище, досега, в който чиновниците по сигурността не покажат по цивилизовано отношение към струнните музикални принадлежности.”, написа във Facebook Ева Бодукова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР