Варшава. Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че не вижда каквато

...
Варшава. Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че не вижда каквато
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Няма шанс за единна миграционна политика на ЕС

Варшава. Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че не вижда каквато и да е опция за единна миграционна политика на Европейски Съюз, едвам няколко дни, откакто Съюзът започва правни дейности против Будапеща за това, че отхвърли да приема бежанци съгласно оспорвания проект за разпределението на бежанци, съобщи AFP.
„ Да се каже, че ще има интегрирана, единна европейска политика… аз имам своите подозрения и не виждам никакъв късмет за това “, съобщи Виктор Орбан по време на среща с министър-председателите на Словакия, Чехия, Полша, Белгия, Холандия и Люксембург, провела се във Варшава. „ Унгария е открита на договаряния, само че ние бихме желали да останем реалисти “, добави той.
Брюксел сложи на Варшава и Будапеща краен период до юни да стартират да одобряват бежанци. Орбан уточни, че отводът на държавното управление му цели запазването на централноевропейската еднаквост. „ Нека не сътворяваме европейска миграционна политика – това е унгарската позиция – вследствие на която ние към този момент няма да сме хората, които сме сега “, уточни той. „ Бихме желали да се запазим, каквито сме през днешния ден “, уверен е Орбан.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР