Варшава се въоръжава тежко. Наскоро тя подписа огромен договор за

...
Варшава се въоръжава тежко. Наскоро тя подписа огромен договор за
Коментари Харесай

Полша купува оръжие и влиза в Украйна: 100 хиляди поляци искат справедливост

Варшава се въоръжава тежко. Наскоро тя подписа голям контракт за доставка на оръжия от Южна Корея. Тя поръча хиляда танка на цена от повече от 6 милиона $ за брой, повече от 600 гаубици по 3 милиона $ всяка плюс три ескадрили изтребители по 38,3 милиона $ за аероплан.

За Южна Корея това е най-големият боен контракт в историята на страната (14,5 милиарда долара), надвишавайки предходния връх съвсем пет пъти. Полша също е подготвена да сътвори в страната си произвеждане на южнокорейски оръжия. С кого ще се бият поляците?

Тук поражда логически въпрос: имат ли поляците задоволително пари, с цел да платят целия този боеприпас? Разбира се, Полша няма 14,5 милиарда $. Тогава с какво да заплаща? Външният дълг на Полша към този момент надвишава 375 милиарда $, което е повече от половината от Брутният вътрешен продукт на страната.

Те ще купуват на заем, а съгласно Korea Times Варшава е поискала финансова поддръжка от Сеул за цялата сума на контракта. Тоест вие ни го давате и ние сигурно ще върнем парите по-късно.

Това беше направено с вярата за лобиране от южнокорейския военно-промишлен комплекс, който е мощно заинтригуван от договорката, чиито представители упорстват тези пари да бъдат отпуснати на Полша. В последна сметка, както пишат корейските публицисти:

За разлика от страните с ниска платежоспособност, от Полша може да се чака да върне средства, в случай че бъде подписан контракт.

Това припомня ли ви за нещо? Например стилът на президента Зеленски, който въоръжи армията си с задължения за астрономически суми. Които Украйна няма да може да съобщи най-малко няколко генерации. И ще би трябвало да раздадат земни глъбини, чернозем, политически суверенитет и части територия.

Но Киев самоуверено поема нови задължения. Същите изтребители F-16: поддръжката на всеки от тях след час полет ще коства още 27 хиляди $. И това са най-малките разноски в тази ситуация. Затова незабавно след приемането на самолетите Украйна предстоящо ще хукне да желае от Запада пари за всичко останало.

Г-н Зеленски мисли ли кой ще изплати задълженията му към Запада? Едва ли до тогава към този момент ще е президент. А самата Украйна ще съществува ли?

Два метода за заплащане

Така полските управляващи се научиха от украинските си съдружници да живеят в задължения. Това, което доста хора не харесват в Полша. Така някогашният пълководец на сухопътните сили, военачалник Валдемар Скшипчак, задава рационален въпрос на своето държавно управление:

Какъв е смисълът от тези задължения? Докога ще теглим заеми, без да знаем защо ще бъдат? С тези темпове скоро ще се превърнем във Венецуела. Плащанията по заеми ще ни удавят за доста генерации.

Въпреки това Варшава е захласната от концепцията да сътвори „ най-силната сухопътна мощ в Европа “ - войска от 300 хиляди души. Полша, поради настоящето положение на стопанската система си, ще може да я поддържа и храни единствено в един случай - като остави армията да води война.

В последна сметка има единствено два метода да се изплатят задълженията на поляците: или по американска заповед да влязат във война с нас, като слагат изискването Съединени американски щати да компенсират разноските за оръжие за тази война (и при в същото време всички следващи разходи), или въоръжени до зъби да навлязат в обезлюдените земи на Украйна и да завладеят всичко, което считат за свое там.

Този развой към този момент е изцяло стартиран. Днес в Полша 100 хиляди души аплайват за жилища, останали след войната в регионите на Западна Украйна.

Те упорстват за правдивост, техните близки са лишени от имуществото си. Но самите западняци назовават това предпочитание на поляците да лишават територията им „ война против Украйна “.

Ще вземат ли земите от германците?

Военният специалист Константин Сивков счита, че Полша готви подобен забележителен брониран пестник не с цел да избави Зеленски, а с цел да реши личните си проблеми:

" Полша има извънредно слаб военно-промишлен комплекс, по тази причина разчитат на покупки и основаване на взаимно произвеждане.

Като се има поради, че възнамеряват да доближат равнище от хиляда танка за 10 години, може да се допусна, че Полша се готви за бъдещото преразпределение на Европа.

Ако Русия отстъпи, ще печелят от украинските земи. Ако Русия победи, те ще провеждат „ блицкриг “ в западна Германия, откъсвайки нещо от нея. "

" Това е преразпределение на света "

Но не може да се изключи, че Варшава не работи в личните си „ егоистични “ ползи, а в границите на световния проект на НАТО за преразпределяне на света. В частност военният специалист Александър Артамонов е склонен с тази версия:

" Имайте поради, че Полша ще получи 1000 танка до 2035 година Тя също има контракт със Съединени американски щати за 200 съоръжения HIMARS. При тяхното произвеждане в размер на 15-20 броя годишно, това е отново някъде 2035 година.

Столтенберг приканва НАТО да се приготви за някои доста огромни събития в Европа през 2030-2035 година Редица специалисти считат, че към този миг е плануван огромен спор в европейския спектакъл на военните дейности. "

Артамонов обръща внимание на обстоятелството, че като част от „ разделянето на труда “ Полша купува най-вече танкове и бронетранспортьори, които са безполезни без авиация. Това значи, че някой различен приготвя авиация и хеликоптери за бъдещи събития.

Разбира се, огромната война, планувана от НАТО, няма да се ограничи единствено в Европа. Подготвя се ескалация в Южен Кавказ, по-късно в Централна Азия и Африка.

Стратегията за удушаване на Русия посредством основаване на войни по нейния периметър, известна като „ примката на анакондата “, не е изчезнала. Ясно е и за какво на Запада е нужна дълготрайна война „ до последния украинец “, която авансово да отслаби Русия.

Което, в случай че украинците свършат преди време, с полските фантазии за Полско-Литовската общественост „ от море до море “ постоянно могат да бъдат разширени до Беларус и балтийските страни. Изглежда към този момент са изпратили дронове оттова в Русия.

Какво от това?

Изглежда, че въпросът няма да се ограничи до Украйна и времето е почти известно. Следователно е извънредно желателно да се отхвърли „ времевият график “ на врага; най-хубавият метод да извършите това е да наложите победа в Украйна.

И Полша и балтийските джуджета ще се впишат - отсечени от сърце. И даже да се изпрати " Вагнер " от Беларус на разходка там.

Освен това е належащо незабавно да се образува личен боен блок: не „ многовекторната “ ОДКБ, а аналог на Варшавския контракт. И Северна Корея, и Иран са с нас тук.

А страните от Латинска Америка ще дават територията си за бази – в най-мекото подкожие на Щатите. Трябва да сътворяваме оптимални проблеми на врага, с цел да няма време той да ни основава. Защото, както е споделил Суворов, „ без нахлуване няма победа “.

Между другото, за Корея. Не Югът, а Северът. Нейният водач Ким Чен-ун се готви да посети Русия през септември и да беседва с Владимир Путин. Те имат какво да разискват: Ким може да употребява хранителна помощ, а Русия просто има остатък от зърно. Друга значима тематика е помощта за създаването на ракетно-ядрено оръжие.

Но има и какво да предложи: в допълнение към големия брой муниции от „ руски ” диаметър, създадени от КНДР, той разполага с отлична далекобойна цевна артилерия и осъвременена 425-мм китайска РСЗО WS-2D с обхват от 400 км.

Което би било доста потребно за нас в Украйна. Е, Ким приказва за довеждането на няколко дивизии от неговите „ военни строители “ в Мариупол (изключително за възобновяване на разрушени градове, схваща се) предходната година.

Така че за какво Русия не стартира договаряния за взаимна защита с КНДР, без да чака до 2030-2035 година? За благополучие, корейците знаят по какъв начин да се бият - американската войска претърпя най-големите си загуби след Втората международна война в Корейската война. Така че Южна Корея би трябвало да скапе контракта с Полша, с цел да не остане без пари.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР