Варшава. Полските власти са предоставили на НАТО информация за ситуацията

...
Варшава. Полските власти са предоставили на НАТО информация за ситуацията
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Полските власти са предоставили на НАТО данни за ситуацията на границата с Беларус

Варшава. Полските управляващи са дали на НАТО информация за обстановката на границата с Беларус, оповестява Deutsche Welle , като се базира на информация от представител на Алианса, поискал анонимност.

Информацията е била показана на Северноатлантическия съвет. След срещата при закрити порти източник разкри, че членовете на НАТО „ са в цялостна взаимност с Полша и други съдружници “. Събеседникът на медийната компания съобщи, че НАТО счита управляващите в Минск за виновни за рецесията и че Алиансът продължава да следи от близко обстановката, подготвен е да поддържа съдружниците и да способства за сигурността в района. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е в контакт с държавните управления на страните-партньори.

В понеделник няколко хиляди мигранти се приближиха към полската граница. Някои от тях се пробваха да влязат в европейската страна, като срязаха оградата от бодлива тел. Варшава изпрати представители на полицията, граничните служби и въоръжените сили за справяне със обстановката. Използван бе и сълзотворен газ против мигрантите.

От началото на 2021 година повече от 30 хиляди мигранти са се пробвали да преминат полско-беларуската граница. Полша разгласи изключително състояние в районите, граничещи с Беларус, като не позволява външни лица там. Варшава усилва броя на войските на границата. Освен това по самодейност на Варшава на границата сред страните се появи ограда от бодлива тел, която възнамеряват да трансфорат в по-надеждна ограда с височина към 5 м, оборудвана със датчици за придвижване и други технологии.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР