Варненци масово отказват да ползват лични предпазни средства в автобусите

...
Варненци масово отказват да ползват лични предпазни средства в автобусите
Коментари Харесай

Варненци масово отказват да ползват маски в автобусите

Варненци всеобщо отхвърлят да употребяват персонални защитни средства в рейсовете на публичния превоз, съобщи кореспондент на " ДНЕС+ ".

За това сигнализират чиновници на общинската компания.

Според заповед на шефа на " Градски превоз " ЕАД инж. Злати Златев от 14.04.2020, се не разрешава влизането на жители в рейсовете без маски.

В заповедта още се показва, че е и наложително дезинфекциране на ръцете на всеки пасажер, ползвайки дозаторите, намиращи се директно до вратите на рейсовете.

Изпълнението на въпросната заповед е предоставено на водачите, контрольорите и кондукторите в транспортните средства. На всеки пасажер се дава в детайли напътствие за съблюдаване на ограниченията.

При открити нарушавания на заповедта, чиновниците на общинския транспортьор ще алармират на Общинска полиция, с цел да се съблюдава реда и противоепидемичните ограничения.

В сигналът на чиновниците в Градски превоз се споделя още, че броят на жителите, които са в пенсионна възраст не понижава. Според тях, възрастните хора не стопират да се движат и не съблюдават изолацията.
" Предвид, че те са най- рисковата група, неприемливо е да изясняват всякога, по какъв начин те са се наживели и не им пука още какъв брой ще живеят, като пръскат болест на всички места и заразяват и нас, младите ", разяснява служителка.

Геновева Михайлова

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!

Източник: dnesplus.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР