Варненци, ангажирани с културата на града, организират среща с един

...
Варненци, ангажирани с културата на града, организират среща с един
Коментари Харесай

Кога Варна ще има стратегия за културното си развитие?

Варненци, ангажирани с културата на града, провеждат среща с един въпрос и с едно предложение в утрешния 27 юни, научи Moreto.net

Въпросът е: има ли асортимент, логичност, проекти и обща страtегическа цел зад богатия целогодишен културен плакат на Варна?
А предлагането – да стартира разговор и да се съберат хрумвания по какъв начин градът ни най-накрая да се снабди обща визия по какъв начин да се подтикват и развиват – през идващите години и в вероятност, културните процеси в града. Защото сега Варна няма тактика или най-малко проект за развиване на културата.

Хора, които от години работят за и във варненската просвета и я вършат част освен от националното, само че и от европейското и международно благосъстояние, желаят направено от тях да бъде съхранено и – още по-важно, младите създатели на Варна да знаят, че имат поддръжка за гения и плановете си.

Според тях е срамно, че в град с такова завещание като Варна сега /а и от години/, няма визия за неговото опазване и развиване,

Участниците в срещата ще споделят мненията си, концепциите си, предложенията си – на следващия ден, 27 юни, вторник, от 17.30 в заседателната зала на Военноморския клуб.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР