Варненското политическо чудо на ГЕРБ Славена Точева продължава да превзема

...
Варненското политическо чудо на ГЕРБ Славена Точева продължава да превзема
Коментари Харесай

Ако сама беше партия, Славена Точева щеше да е десета по сила политическа сила

Варненското политическо знамение на ГЕРБ Славена Точева продължава да завладява сърцата на варненци, което се отразява на стремглавия растеж на преференциалните гласове за нея. На изборите в неделя тя е съумяла да притегли 10 155 гласа за себе си, което е неин нов персонален връх, написа „ Медиапул “.

В ГЕРБ само Бойко Борисов е получавал повече преференции, само че на предходни избори.

Ако Точева беше партия, тя щеше да е десета по мощ политическа мощ. Тя изостава с 300 гласа от обединението „ Неутрална България “ на Волен Сидеров, Николай Малинов и комунистите.

Бившият външен министър Даниел Митов, който води листата на ГЕРБ във Варна, е с 4339 преференции. Бившият състезателен министър Красен Кралев е с 2996. Славена Точева бе сложена на трето място, само че съумя да отвее първите двама.

Славена Точева направи стремително усещане през април 2021 година, когато получи над 6000 преференции и от 25-та в листата влезе в Народното събрание. На изборите през октомври тя завоюва 7306 преференции, само че не стана отличник по преференции в ГЕРБ, тъй като бе победена с малко от сина на кмета на Симитли Стефан Апостолов, който тогава събра 300 персонални гласа повече от нея.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР