Варненският Спартак изигра полезен спаринг, в който Херо пусна всичките

...
Варненският Спартак изигра полезен спаринг, в който Херо пусна всичките
Коментари Харесай

Спартак вкара 4 гола на Добруджа

Варненският Спартак изигра потребен спаринг, в който Херо пусна всичките 16 футболисти, с които разполага. Участие не взеха само националите Иван Йорданов, Жоао Марио и Александър Белоусов.

След хеттрик на Лерой Микелс тимът на Спартак Варна победи втородивизионния Добруджа с 4:1 в контрола на своя стадион „ Спартак “, задачата на която беше да не се нарушава игровия темп на „ соколите “ през паузата в шампионата. Проверката се явяваше също генерална подготовка за Спартак за четвъртфиналната среща от шампионата SESAME Купа на България с Лудогорец на 4 април в Разград.

През първото полувреме треньорът на Спартак Димитър Димитров употребява скица 3-4-1-2, а през второто опитва 4-3-1-2.

Домакините откриха резултата в 5-ата минута, когато бранителят Александър Цветков направи добър пробив и пусна прелестен пас към Лерой Микелс, който с майсторски удар направи беззащитен вратаря – 1:0 за Спартак. 5 минути по-късно Денис Баланюк бе спънат и съдията отсъди дузпа, която Румен Руменов вкара за 2:0. В 18-ата минута Микелс можеше да осъществя ново попадение, само че след мощния му шут топката разтресе страничната греда.

Минута по-късно Стефан Митев от гостите бе прецизен и понижи резултата.

В 56-ата минута Микелс изведе ниско по земя на скорост Антуи, който нахлу мощно в пеналта и бе спънат от Здравко Серафимов. Реферът сподели червен картон на играча на гостите и отсъди втора дузпа за „ соколите “, само че ударът от бялата точка на Евандро бе избит от влезлия в игра вратар на Добруджа Християн Христов. На мястото на Серафимов пък влезе различен състезател и добричлии продължиха с цялостен състав.

Малко по-късно Евандро можеше да се реваншира за пропуща, само че не съумя да порази задачата, а минута по-късно Микелс насочи следващия си мощен удар, само че над гредата. 

В 75-тата минута Антуи проби отдясно до аутлинията и сервира топката на тепсия на Микелс, който е насочи в мрежата за втория си гол и направи резултата 3:1 за Спартак. 

В 84-тата минута след осъществяване на тъч Климентов навлезе отляво в пеналта и подаде към Антуи, който прескочи топката и тя отиде към непокрития Микелс. Последният се разписа с левачката на празна врата и откакто оформи своя хеттрик, резултатът набъбна на 4:1 в интерес на домакините.

Съставът на Спартак: Иван Дичевски, Нейтън Олдър (46 – Луан Да Силва), Пламен Димов (46 – Виктор Митев), Роберто Хименез (65 – Бен Карамоко), Ромееш Ивей, Александър Цветков (46 – Божидар Васев), Румен Руменов, Ивайло Климентов, Лерой Микелс, Евандро, Денис Баланюк (46 – Родни Антуи)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР