Варненският окръжен съд призна за виновен 39-годишния Младен М., за

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 39-годишния Младен М., за
Коментари Харесай

Осъдиха краниста Младен, причинил по непредпазливост смъртта на строител

Варненският областен съд призна за отговорен 39-годишния Младен М., за това че при работа с кран на строителен обект нарушил законовите разпореждания за здравословни и безвредни условия на труд и посредством немарливото осъществяване на активността си предизвикал гибелта на един от служащите на градежа, оповестиха от пресслужбата на съда.

Делото беше решено в едно правосъдно съвещание, откакто посредством бранителя си Младен М., изиска разглеждане на производството по съкратената процедура с признание на всички обстоятелства и условия, изложени в обвинителния акт. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава с 1/3 наказването " отнемане от независимост “, което е наложил.

Окръжен съд – Варна призна 39-годишния мъж за отговорен, че на 02.11.2018 година в гр. Провадия на строителен обект подхванал маневра на заден ход, без да е прибрал стрелата на крана, който управлявал и срещу разпоредбите за сигурност на работа с него. Целта била да разтовари по-близо до служащите палет с тухли, с цел да ги улесни в работата им. По време на маневрата, изпънатата стрела на крана закачила построената към този момент стена, която се срутила и премазала един от служащите на обекта.

Младен М. е с чисто правосъдно минало, работи, фамилен, като сега живее в Република Германия. 

За осъщественото закононарушение съдът му дефинира наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 година, което понижи с 1/3 до 8 месеца, поради процедурата, по която се преглежда производството. Изтърпяването на наказването се отсрочва с изпитателен период от  3 години.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд - Варна в 15- дневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР