Варненският окръжен съд призна за виновен 26-годишния германски гражданин Максимилиан

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 26-годишния германски гражданин Максимилиан
Коментари Харесай

17 години затвор за убийството на германец в к.к. Златни пясъци

Варненският областен съд призна за отговорен 26-годишния немски жител Максимилиан Ш., за това че на 10 август 2021 година съзнателно умъртвил собствен съотечественик в курорта Златни пясъци. Престъплението е осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост. Това оповестиха от Окръжен съд - Варна.

Съдът му наложи наказване 17 години " отнемане от независимост “, което да изтърпи при първичен непоколебим режим. 

Максимилиан Ш. се възползва от правото си да изиска кратко правосъдно разследване при разглеждане на делото, като даде единодушие да не се организира разпит на всички очевидци и движимости лица. Така на днешното правосъдно съвещание бяха изслушвани единствено три движимости лица, а наличието на всички други протоколи от разпити на очевидци и експертни изводи от досъдебното произвеждане бяха приобщени и взети поради от съда при постановяване на присъдата.

Максимилиан Ш. и жертвата Вилхелм М. били част от компания, пристигнала на 30 юли 2021 година в курорта Златни пясъци за планувана лятна отмора. В Германия двамата мъже работели дружно от към месец и половина и още през цялото време станали другари. Според думите на подсъдимият, у нас почивката прекосявала в непрестанна използването на алкохол. На 9 август, част от групата се събрала в една от хотелските стаи, пили разнообразни спиртни питиета, след което се отправили към крайбрежната алея, с цел да се срещнат с други свои познати. Максимилиан Ш. и 33-годишният му другар се върнали в наетия апартамент в ранните часове на 10 август. Били пияни и много шумни.

Останалите жители на хотелската стая и админът на хотела им създали забележки да бъдат по-тихи, само че без резултат. Около 04:50 ч. двамата напуснали жилището. На конфискуваните записите от намиращите се в региона видеокамери и пуснати по време на правосъдното съвещание, се вижда по какъв начин мъжете в началото вървят прегърнати, а не след дълго падат на пътното платно. След като се изправят, Максимилиан Ш. блъска приятеля си и той още веднъж пада на земята. Тогава подсъдимият стартира да му нанася голям брой удари с ръце и крайници в горната част на тялото и най- към този момент в региона на главата.

Пред съда 26-годишният мъж изясни, че помислил, че приятелят му е изпаднал в безсъзнание, само че го оставил на паркинга пред хотела. На връщане събул обувките си, тъй като били мръсни и в кръв, и откакто опитал да почисти облеклата, лежащ да спи. Обезобразеното тяло на убития било намерено от румънски екскурзиант, който извикал полицейски екип. А едната кървава маратонка била открита в прилежащ парцел.

При направената аутопсия е било открито, че убитият е бил в тежка степен на алкохолно повлияване. Съдебно- здравната експертиза на Максимилиан Ш. демонстрира, че той е бил в положение на нормално алкохолно опиване – лека към междинна степен. Налице са данни за приложимост на психоактивни субстанции. Той е неведнъж осъждан в Германия – за насила, за ръководство на автомобил без шофьорска брошура, палеж и контрабанда на оръжие.

Обвинителният акт беше импортиран във Варненски областен съд на 09.12.2022 година

След изговаряне на присъдата през днешния ден, Максимилиан Ш. съобщи, че би желал да изтърпи наказването си в Германия.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд - Варна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР