Варненският окръжен съд призна за виновен 22-годишния Денислав П., който

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 22-годишния Денислав П., който
Коментари Харесай

Хазартен младеж ги свърши едни във варненски мезонет

 Варненският областен съд призна за отговорен 22-годишния Денислав П., който употребявал данни от непознати платежни принадлежности без единодушието на титулярите, с цел да прави онлайн залози.

Пред съда подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства. Защитата на Денислав изиска разглеждането на делото в изискванията на кратко правосъдно разследване, като в този случай съдът е длъжен да понижи размера на неоправдателната присъда с 1/3.

Денислав П. играел отдавна на
хазартни игри в интернет. От декември 2019 година той живеел дружно с приятелката си и още една двойка в мезонет във Варна. Холът и кухнята в жилището се употребили от всички. Съквартирантите му имали навика да оставят портмонетата с банковите си карти на рафт в общото помещение. 22-годишният юноша решил да записва данните от картите на момчето и момичето, с които живеел в уеб страницата, в който играел хазарт. По този метод в интервала 29.12-30.12.2019г. съумял сполучливо да подреди транзакции в размер на 225,79 лв..

Денислав П. е със приблизително обучение, неженен, неосъждан, работи.

Варненската окръжна прокуратура пледира за условно наказване към минималния размер, защото по делото били налични най-вече смекчаващи виновността условия.

Към това мнение се причисли и отбраната на подсъдимия, като акцентира положителното му процесуално държание и предложи налагане на наказване под най- ниския лимит.

Присъдата, която Варненският областен съд наложи на Денислав П. след редукцията с 1/3 е " отнемане от независимост “ от 6 месеца, чието изтърпяване е отсрочено с 3-годишен изпитателен период. Подсъдимият следва да заплати и санкция в размера на получената от закононарушението сума -  225,79 лв..

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР