Варненският окръжен съд призна 9 годишна присъда, наложена на 30-годишната

...
Варненският окръжен съд призна 9 годишна присъда, наложена на 30-годишната
Коментари Харесай

Българка изнудвала любовник, тикнаха я зад решетките

Варненският областен съд призна 9 годишна присъда, наложена на 30-годишната българката Мима И. от испанските правосъдни управляващи.

По нейна молба, делото беше гледано без присъединяване и́, защото тя сега изтърпява наложеното и́ наказване в Испания.

Мима е поискала да излежи присъдата си в България.

Престъплението, за което е наказана, е осъществено в Палма де Майорка в съучастие с още двама английски жители.

На 04.09.2019 година Мима И. до момента в който била в къщата на собствен ухажор, тя помогнала на съучастниците си да влязат в дома му.

Двамата били маскирани и въоръжени с мачете. Заплашили мъжа, че ще убият двете му деца и някогашната му брачна половинка, в случай че не им преведе 150 000 евро и още 6000 евро на месец в продължение на една година. Сумите трябвало да се внасят по сметката на Мима И.

Чрез закани нападателите поискали жертвата да съобщи наличните в дома му пари - 700 евро и 300 паунда, след което тримата напуснали жилището.
Атакуваният мъж превел желаните 134 000 евро по сметката на българката, само че изнудвачите траяли да желаят пари, като заплашили, че ще убият него и околните му.

Българката и единият английски жител били открити във Варна месец след изнудването - през октомври 2019 година
С решение на Варненския областен съд двамата били предадени на испанските управляващи за следствие, а по-късно - приети за отговорни, като присъдите им са влезнали в действие преди две години - на 11 юни 2021 година.

За осъщественото закононарушение, българската е била наказана на 9 години затвор.

Задължена е била да заплати солидарно с другите наказани обезщетение на потърпевшия в размер на над 176 205 евро. Съдът и́ е наложил и възбрана да доближава на по-малко от 500 метра и да комуникира по какъвто и да е метод с жертвата на грабежа и неговите близки.

Съдебният състав на Окръжен съд – Варна постанови Мима И. да изтърпи 9-годишната присъда в български затвор при първоначален строг режим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР