Варненският окръжен съд отчита повишение на постъпилите, разгледаните и свършени

...
Варненският окръжен съд отчита повишение на постъпилите, разгледаните и свършени
Коментари Харесай

Окръжен съд – Варна отчита ръст на постъпилите, разгледаните и свършените дела през 2020г.

 Варненският областен съд регистрира покачване на постъпилите, прегледаните и свършени каузи през 2020 година, по отношение на миналата година, оповестиха от пресслужбата на съда.

Данните бяха показани от ръководителят на съда арбитър Марин Маринов на извършеното посредством видеоконферентна връзка общо заседание на съдиите.  Като посетители на събранието отдалечено се включиха ръководителят на Апелативен съд – Варна – Ванухи Аракелян, Магдалена Давидова – Янева – ръководител на Районен съд – Варна, както и Катя Савова – ръководител на Районен съд – Провадия. 

Въпреки пандемията през 2020 година и въведеното изключително състояние, вторият по величина областен съд в страната е съумял да обезпечи естественото протичане на правораздавателния развой и да приспособява активността си. 

През 2020 година са били прегледани общо  7966 цивилен, търговски и наказателни каузи, което е с 689 бр. повече по отношение на 2019 година  Въпреки обективните усложнения поради ковид се е запазил обичайно положителния индикатор за съда – срочност. Много огромна част от делата - 75% - са завършили в тримесечен период. 

Анализът демонстрира, че обстановката не се е отразила и на качеството на правосъдните актове. За 2020 година процентното съответствие на доказаните решения по отношение на върнатите от обжалване единствено с 3 пункта по-нисък. Запазило се е процентното съответствие на анулираните по отношение на върнатите от обжалване правосъдни актове. Незначително се е нараснало процентното съответствие на изменените по отношение на върнатите от обжалване актове. " Изнесените данни, съпоставени с % за срочност демонстрират, че срочността не е за сметка на качеството на правораздавателната активност в Окръжен съд – Варна “ заключи ръководителят на съда Марин Маринов. 

" Приемете моя почит към работата ви, сътрудници. По редица значими индикатори – срочност, високо качество на правосъдните актове - съдът потвърди, че не е абдикирал от обществените си функционалности.  Мнозина имаха тези опасения, които споделяха обществено. Но резултатите демонстрират, че и през тази година на тествания, съдът е работил по естествен метод “ показа усещанията си ръководителят на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР