Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста 39-годишния Ивайло

...
Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста 39-годишния Ивайло
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняемия за убийството на издирваната варненка

Варненският областен съд остави за непрекъснато в ареста 39-годишния Ивайло П., упрекнат в убийството на 31-годишната си другарка. Мъжът изиска домакински арест, тъй като би трябвало да се грижи за болния си татко.

Събрани са доказателства, че дамата е станала жертва на тежко престъпно закононарушение, осъществено при започване на месец януари 2023. Тя е била търсена от органите на Министерство на вътрешните работи по сигнал на майка й за това, че била в неопределеност от 1 януари. Извършено е претършуване в парцела, населяван от обвинения. Там е открито тялото на младата жена, прикрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.
На база на събраните доказателства е направено обосновано съмнение, че Ивайло има съпричастност към случилото се. Той е арестуван и притеглен като обвинен за ликвидиране.

" Смятам, че доказателствата са задоволителни. Имаме да правим експертизи. Те лишават малко време, само че допускам, че няма да бъде кой знае какъв брой напред във времето. Обвиняемият на този стадий се възползва от правото си да не дава показания ", сподели прокурорът Милен Ставрев. Засега няма информация по какъв начин и за какво е осъществено убийството.

От полицията оповестиха, че по тялото на дамата има голям брой травматични увреждания, евентуално получени в следствие от нанесен ѝ побой. Варненката е била жертва на домашно принуждение и е имало издадена правосъдна заповед за отбрана, която обаче и двамата не са спазвали.
Обвиняемият бе арестуван в петък. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

 Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР