Варненските баскетболисти записаха пета загуба поред в мъжкото елитно първенство.ЦСКА

...
Варненските баскетболисти записаха пета загуба поред в мъжкото елитно първенство.ЦСКА
Коментари Харесай

Черно море Тича изгуби от ЦСКА в София

Варненските баскетболисти записаха пета загуба подред в мъжкото елитно състезание.

ЦСКА даде единствено четвърт час на Черно море Тича, преди да реши мача от 5-ия кръг на Sesame НБЛ с 99:64 (20:17, 24:16, 37:13, 18:18) в София.

Победата бе четвърта за ЦСКА през сезона, до момента в който Черно море остава единственият отбор без победа в елита, написа bgbasket.com.

На собствен терен " алените " още веднъж бяха без Маркъс Хамънд и Георги Боянов, само че в игра след заболяване се завърна Венцислав Петков.

Черно море от своя страна бе с група от едвам осем състезатели в столицата, без Къртис Джоунс, Мартин Коцев, Венелин Христов и Костадин Лазаров.

В тази обстановка варненци съумяха да се опълчват на домакините малко повече от 15 минути, с помощта на положителните си контраатаки и точки от втори късмет.

ЦСКА имаше потребност от време, с цел да настрой мерника си и едвам в последните минути на първото полувреме стигна до първата си тройка в мача.

Оттам потегли и подемът за " алените ", които завоюваха края на полувремето с 18-6 и по този начин се откъснаха с двуцифрен задатък напред - 44:33.

Третата част към този момент реши всичко, като там се развихриха в нахлуване играчите на Росен Барчовски и нанизаха 37 точки, против единствено 13 в своя панер.

Последната част бе довършена главно от младите баскетболисти на ЦСКА, като към този момент изходът от дълго време бе явен.

Страхотен мач против досегашните си съотборници изигра Иван Спиров, който наниза 20 точки и взе 9 битки за ЦСКА. Юношата на Черно море стана и най-полезен в срещата.

16 точки добави Александър Радукич, 14 с 11 битки - Кейлъб Уесън. 14 вкара и Венци Петков.

За Черно море 25 точки записа Ейвърил Ъгба, а 13 - Тач Ънру.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР