Варненски бащи излизат на протест в защита на правата им

...
Варненски бащи излизат на протест в защита на правата им
Коментари Харесай

Варненски бащи излизат на протест

Варненски татковци излизат на митинг в отбрана на правата им като родители. В петък, 9 февруари, от 16.00 часа татковците ще се съберат на мирна проява пред постройката на Окръжния съд във Варна.

Събитието ще е в памет на грубо убития Пейо Пеев.

Бащи стават жертва на тормоз, който им се упражнява от майките на децата им, които ги лишават от срещи с децата им или ги заплашват, акцентират от Фондация " Добротворци ", които провеждат демонстрацията.

Все по-често се случва разграничени двойки – родители на деца, да вършат всевъзможни опити да се компрометират взаимно – в съда, пред фамилиите, пред общите другари, на работното място, пред медии и пред самите деца. Малчуганите всеобщо стават буфер сред майката и бащата. Децата стават очевидци на кавги, обвинявания и разнородни грозни гледки като изнасяне или изхвърляне на облекла, персонални движимости и даже домашни любимци от общото фамилно жилище. Водят се грозни разногласия за парцели, коли, за прехрана и за превозване на време с децата, акцентира основателят на фондация " Добротворци " Невена Иванова.

„ Нормативната ни уредба е основана напълно в поддръжка на майчиното родителство и ощетява бащите.Нормално и разумно е детето да се присъжда на майката. Но когато тя има аморално държание, постоянно сменя сътрудници или работи тук-там, несъответствуващи за майка, отглеждаща сама детето си, следва да бъдат взети под внимание при постановяване на правосъдно решение или да бъде планувана опция за следващ надзор, с който нещата да могат да се трансформират. Бащите би трябвало да имат повече предоставени права и повече благоприятни условия да се виждат с децата си “, означи Иванова, която е правист.

– в прикаченото аудио.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР