Варненската абитуриентка Мойра Янкова е единствената българка, приета в специалност

...
Варненската абитуриентка Мойра Янкова е единствената българка, приета в специалност
Коментари Харесай

Варненска абитуриентка, участвала в Гласът на България, с огромно постижение

Варненската абитуриентка Мойра Янкова е единствената българка, призната в компетентност " Оперно пеене “ във Виенската консерватория. Това стана ясно от Facebook страницата на " Граждани на квартала ", видя Varna24.bg . Ето какво още пишат от там:

Нейната вдъхновяваща история за гений, насоченост и доста труд е образец по какъв начин фантазиите се сбъдват. Мойра желае да учи в Консерваторията още от осми клас. Години наред тя се приготвя и към този момент има много театрални триумфи.

Мойра стига до дуелите в " Гласът на България “, а от 2019 година е гост-солист във Варненската опера. Тя взе участие в мюзикъли, с които трупата се показва както в морската столица, по този начин и в цяла България. За виенската Консерватория варненката е определена от над 130 претенденти, които са се борили за едвам 7 места.

Животът на певица и ученичка е сложен за балансиране. Мойра описа пред кореспондент на " Граждани на квартала “ по какъв начин е трябвало да учи за проби и контролни минути преди началото на някои от спектаклите. Тя си спомня сходен случай в НДК, когато облечена като хиена за мюзикъла " Цар Лъв “, вместо да мисли за своето показване пред феновете, се е подготвяла за изпит.

Мойра потвърждава, че с готовност и неизменност всичко се реализира. Макар постоянно да отсъства от учебно заведение поради театралните си изяви, тази година тя приключва с цялостен отличен и орден. Талантливата абитуриентка е възпитаничка на ЧПГ " Антоан дьо Сент-Екзюпери “ с профил осведомителни технологии.

Учителите и съучениците на Мойра я поддържат и даже целият клас е участвал на един от мюзикълите, в които тя взе участие.

Днес младата варненка приключва значим стадий от своя живот. С вяра и оптимизъм тя гледа към бъдещето. Мечтае за огромните оперни подиуми, а също да има щастливо и крепко семейство по образеца на родители си.

Скромна, надарена и интелигентна – една абитуриентка от випуск 2022/2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР