Варненка с добро чувство за хумор изпрати до Varna24.bg коментар,

...
Варненка с добро чувство за хумор изпрати до Varna24.bg коментар,
Коментари Харесай

Варненка: Честно, не знам как издържат тия хора в Спешното с всички странни птици, които ги спохождат!

Варненка с положително възприятие за комизъм изпрати до Varna24.bg коментар, предизвикан от престоя й в Спешното поделение на МБАЛ " Св. Анна “, където попада след акцидент.

Публикуваме споделеното без редакторска интервенция:

" Здравейте, неотдавна ми се наложи да попадна в позицията на пациент в Спешното поделение на МБАЛ " Св. Анна “, а до такава степен стигнах заради мечтателната ми природа, поради която хлътнах в една дупка по тротоара. За дупката е друга тематика, само че тя става причина да се сдобия със съществени охлузвания и пострадвания, заради което кракът ми трябваше незабавно да бъде гипсиран.

И това естествено в почивен ден, когато само в Спешен център могат да оказват помощ. Та, заставам аз и още един злощастник като мен, двамата паркирани в инвалидни колички, и кротичко си чакаме, омаяни от обезболяващите. И по този начин ставаме очевидци на поредност от обстановки, в които благите чиновници, работещи в отделението са подложени на цялостен стрес от всевъзможни странни " птици ". Хората явно имат огромен опит, тъй като с възхитително успокоение и самообладание изясняват на всеки къде да се почеши като го засърби, както се споделя.

Щеше да е тъжно, в случай че не беше и толкова куриозно това, на което се нагледах. Влиза мъж и желае рецепта за отрова, с която да изтрепе дребните гадинки, които се криели в завивките и възглавниците му. Става ясно, че индивидът чел из виртуалната джунгла за акарите и се паникьосал, че съжителства с някакви същества, които щели да го оглозгат. Хората му изясняват, че акарите не са нещо кръвожадно и рисково, просто би трябвало постоянно да пере завивките и поддържа добра домашна и персонална хигиена. Човекът е безутешен, упорства за рецепта, изписана от доктор, който да му помогне. И по този начин губи към 15 минути в пояснения, значими за други чакащи пациенти извън.

Следващата хубавица е млада майка, който води за ухото едно детенце и изяснява, че детето от половин час го сърби ухото и евентуално това е голям проблем. Същата получава нужното внимание в обстоен разпит, от който излиза наяве, че детето няма непознато тяло в ухото, няма алергия, няма обрив, абе нищо му няма, но го сърби ухото и би трябвало педиатър да го почеше.

Ще спра с образците до тук, евентуално личният състав на Спешното може и има доста какво да добави по тематиката.

Във връзка с всичко гореизложено желая единствено да изкажа своята безкрайна признателност за вниманието и отношението, което аз персонално получих като пациент с искания за малко по-сериозен проблем и да пожелая на всички, работещи в отделението, здраво здраве, физическо и психическо, с цел да има кой да ни избавя, когато сме страдащи, изплашени, засегнати и паникьосани. В тези мигове разбираме какъв брой са скъпи и незаменими тези хора и какъв бездънен реверанс им изискуем! Моля ви, не им губете времето с нелепости! “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР