Върнахме се към една доста характерна за българския политически живот

...
Върнахме се към една доста характерна за българския политически живот
Коментари Харесай

Луджев: Политическата криза започна от действията на вожда на ИТН, който води чалга политика

" Върнахме се към една много присъща за българския политически живот еснафщина ". Това сподели пред БНР проф. Димитър Луджев, някогашен министър на защитата в първия кабинет на Съюз на демократичните сили.

Според него политическата рецесия е почнала от дейностите на " вожда " на " ИТН ", който води " чалга политика ":

" Под чалга политика разбирам първичност и профанщина, в която отсъстват желанието за диалози, договаряния, търсене на компромис и лоялно партньорство в обединението, в която си. Всичко, в което Слави Трифонов упреква Кирил Петков и Асен Василев, е подправена работа. Нито за финансовата политика е правилно това, което твърди. Нито за Македония е правилно това, което твърди, да оставим на страна, че дружно с други ни вкара в една задънена улица по тематиката с РСМ.... Защо тръгваш да събаряш една коалиция, а не търсиш някакво рационално решение ".
По думите на Димитър Луджев политиката на това държавно управление и посоката, по която се движи България, няма опция:

" Независимо от кусурите му, които съм изтъквал, без значение от неспособността му да организира нужните промени до момента. Добре би било да остане това държавно управление или ново държавно управление на Политическа партия, с цел да продължат този вид политика и да я усъвършенстват.... Каква е алтернативата? Да се върнат ГЕРБ ли? Или ГЕРБ, Движение за права и свободи и някои други играчи да ни върнат в корумпираното пространство на предишното ".

Проф. Луджев дефинира президента Румен Радев като късоглед политик, който го е изненадал със своята егоцентричност.

Той не се съгласи с обвиняванията за пазаруване на депутати и изясни, че по същия метод и напусналите Съюз на демократичните сили през 1992 година, измежду които беше и той, са отстоявали друга политика, а не са били " напазарувани ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР