Върнаха на майката момченцето, което беше родено вкъщи и което

...
Върнаха на майката момченцето, което беше родено вкъщи и което
Коментари Харесай

Детето, което живееше без ЕГН, е върнато на майката с ново име

Върнаха на майката момченцето , което беше родено у дома и което майката кръсти Буда . Сега то към този момент се споделя Атанас и има ЕГН . Повече от три години дамата го отглеждаше без акт за раждане. Освен че майката отхвърли да го записва, тя отхвърли изрично детето ѝ да бъде имунизирано. Така то остана и без персонален доктор.

юристът на Галя Танева Васил Попов съобщи, че те са настанени при техен прочут, а детето е добре и социализирано. Търси се персонален доктор, с цел да може да бъде записано в детска градина . По думите му няма никакъв риск за детето. „ Случаят е много лютив и може би и някои от тях се пазят ”, съобщи адв. Попов във връзка информацията, че доста персонални лекари отхвърлят да поемат грижата за детето.

4-годишният Буда към този момент носи името Атанас . След като момченцето беше настанено в приемно семейство, община Калояново издаде акт за раждане на детето.

„ Т.е. дефинират се имената по нашия закон, както са - с презиме и фамилия. Това са имената на родителите, в тази ситуация на майката, мисля, че татко нямаше информация . И надлежно слага се ЕГН ”, съобщи Иван Калибацев, ръководител на Районен съд-Пловдив.

С решение на Районния съд в Пловдив 43-годишната майка на момчето - Галя Танева, беше настанена наложително в Център за психологично здраве, с цел да ѝ бъде направена съдебно-медицинска експертиза.

„ Дали има заболяване, какво е то, пречили ѝ тя да се грижи обикновено за себе си, за близките, надлежно и за самото дете ”, разяснява Иван Калибацев.

Още от самото раждане на детето, майката изрично отхвърля да го записва. „ Това е стартирането на записването на всеки един от раждането му в дяволската система и това го знаят безусловно всички. Всяко ЕГН е плебей, номер, с който се записва и стартира незабавно подчиняването и на родителите и на това дете ”, сподели Галя преди време.

Раждането на детето стана в домашни условия без наличието на лекари. Майката която твърди,че споделя извънредно религиозна и природосъобразна система на живот, изрично отхвърля основаните административни правила.

Пред NOVA обществените чиновници обясниха, че наблюдават случая на дамата и детето ѝ през последните три години. Момченцето краткотрайно беше настанено в приемно семейство в Калофер. От отчета на обществените излиза наяве, че в къщата на Галя Танева имало ток и вода. А майката е полагала положителни грижи за детето си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР