Varna24.bg > Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския

...
Varna24.bg
> Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския
Коментари Харесай

18 години за убийство заради отказ да бъде усилена музиката

 Varna24.bg > Върховният касационен съд остави в действие решение на Пловдивския апелативен съд, с което е доказана 18-годишна присъда за ликвидиране, постановена от Пазарджишкия областен съд.

Подсъдимият И. Н., който е осъждан девет пъти, е приет за отговорен в това, че на 04. 04. 2020 година в Пазарджик съзнателно е умъртвил Н. Ш. от същия град, заради което е наказан на 18 години отнемане от независимост. И. Н. е наказан да заплати на майката на потърпевшия сумата от 150 000 лева обезщетение за неимуществени вреди и на дамата на потърпевшия сумата от 100 000 лева обезщетение за неимуществени вреди.

Подсъдимият и потърпевшият били другари от години и постоянно употребявали алкохол дружно, като в тези случаи обвиненият И. Н. ставал свадлив и нападателен. На една от проведените срещи подсъдимият нанесъл побой на потърпевшия, като му избил горните предни зъби. Това не попречило на двамата още веднъж да се срещат. В нетрезво положение И. Н. нанесъл побой и на приятелката си.

На 04. 04. 2020 година подсъдимият поканил потърпевшия в дома си, а последният взел със себе си бутилка с ракия. Двамата изпили огромно количество алкохол. Вечерта към тях се включили приятелките им. След 22,00 часа подсъдимият изискал да бъде увеличена музиката, която слушали, само че било към този момент много късно и Н. Ш. отказал, с цел да не пристигна полиция. Малко по-късно подсъдимият се ядосал, че музиката не се усилва, станал от мястото си, протегнал ръка ненадейно към ножа, който извадил бързо под масата. Както бил изправен, замахнал и в началото предизвикал порезна рана в лявата част на шията на потърпевшия, а по-късно и пряк удар в гърдите му.

Свидетелят А. А. се обадил на тел. 112 и по-късно на мястото пристигнали коли на Бърза помощ и полицията. Лекарите единствено установили гибелта на Н. Ш. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и е влезнало в действие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР