Varna24.bg Новата билетна система във Варна, пусната експериментално по линия

...
Varna24.bg Новата билетна система във Варна, пусната експериментално по линия
Коментари Харесай

Варненка избухна“: Новата билетна система тества нервите ни, превърнаха ни в опитни мишки

Varna24.bg Новата билетна система във Варна, пусната пробно по линия 10, извади от равновесие пътничка, която изпрати пикантен коментар до Varna24.bg .
Дали варненци тестват системата или системата тества нервите им, съдете сами от коментара й:

"Вчера се качвам в рейс №10 и както постоянно се отправям към автомата да си взема билетчета /уточнявам - 2бр./, само че нали се сещате, че към момента не можем да употребяваме тази екстра - 2 бр. билетчета да си желаеме от автомата, по тази причина би трябвало да ги изтегля едно по едно. До автомата стоеше човек в пенсионна възраст, вероятно отговарящ за автоматите на този стадий, тъй като и предния ден си беше човечеца на пост. За сведение автоматите на 8 януари не работеха и се наложи да се взема билета от кондукторката, само че преди да си задвижвам процедурата го попитах дали през днешния ден работи автомата и ми бе отговорено с "Да ".

И по този начин... от тук потегля данданията нашенска, само че мисля, че съм си с правото. Пускам системата по разпоредбите. От началото постоянно си закупувам билета от автомата, просто по този начин - да се науча и допускам, че съм се научила. Пуснах си левчето, само че билетче ЙОК!!! Вътре в автомата стояха си почтително две остарели разписки и тогава се задава кондукторката и ми изяснява по какъв начин да си пусна левчето за втория билет и ми дава нечия квитанция за моя си непуснат билет. 

Започна една препирня, че системата работи и оказва се че аз не съм в правото си, тъй като я попитах, в случай че мине контрола, кой ще ме отбрани? Аз съм си платила с левчето, само че на апарата. Тя тогава се врътна и сподели, че не отговаряла за автомата. Междувременно въпросния чичка слезе на идната спирка като чу разправията и мисля, че той трябваше да вземе съответно решение и да се намеси.

Второто левче контрольорката си го взе и си ми върна билетче и квитанция. И по този начин пътувахме двама с един документ.

Нещо куца. Новата система за градския превоз не е както би трябвало.

Да си бяха провели по-добре опитите преди да се постанова да забъркат и пасажерите в тая нова система.

Понеже пътувах със сина ми, детето се тормози и изиска да купува още два билета от кондукторката, с цел да пътуваме умерено. Никой не ни пази нас като консуматори на услуга. И най-страшното е, че никой от пасажерите също не се намеси. Гробна тишина си беше, а рейса си беше съвсем цялостен. Трябва да се вземат ограничения да не се стига до сходни обстановки, изключително в случай че се канят скоро да пуснат системата и в целия град ", разяснява ядосаната жена.

Припомняме, че новата автоматизирана билетна система в градския превоз на Варна беше пусната на 23 ноември пилотно по линия №10 от общинската транспортна скица.

Линията обслужва трасето от жп гарата до спирка "Хаджи Димитър " - наоколо до Първа езикова гимназия. Според публикуваната информация пасажерите могат да си закупуват общоприет книжен билет или предплатена карта с електронни билети от машини, инсталирани на спирките по линия 10, или в самия рейс. Цената на билетите остава 1 лева, автоматите връщат и ресто.

Хартиеният билет или картата с електронни билети се валидира в особено валидиращо устройство вътре в рейса. Осигурени са екипи, които оказват помощ на пасажерите. Те носят специфични баджове и изясняват по какъв начин става закупуването на билети или карти и валидирането им в рейсовете. Картите за пътешестване, издадени от "Градски превоз " ЕАД, остават годни.

Системата е част от плана "Интегриран градски превоз ". 

Поетапно следва да бъдат включени и останалите линии, които обслужват града, след приемане на нова транспортна скица и нова тарифна скица, билетите ще могат да се употребяват за период от време, а пасажерите да се прикачват на втори рейс, изясни наскоро ръководителят на плана Биляна Якова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР