Varna24.bg и до РЗИ от всички части на града. Вчера

...
Varna24.bg и до РЗИ от всички части на града. Вчера
Коментари Харесай

Варна бръмна от тигрови комари, крие ли риск нашествието на гадинките?

Varna24.bg и до РЗИ от всички елементи на града. Вчера читател изпрати фотоси и сигнал за съществуването на хапещите гадинки в центъра на града. Тази заран друга читателка алармира за настъпление на Евксиноград. Сигнали подават хора, живеещите в " Трошево ", " Владиславово " и Цветния квартал. Хората споделят, че са като заложници на насекомите и макар взетите ограничения, комарите намират метод да обхванат в домовете ми, което мощно ги тормози.

" Тази година има взрив на популацията на комарите във Варна, освен тигрови, само че и елементарни. При нас всекидневно има сигнали от жители. Изпратили сме няколко писма до Община Варна да вземе ограничения и извърши обработка най-малко на публичните площи, само че очевидно и от там не смогват. До този миг на територията на страната няма регистрирани заболели хора от от западнонилска тресчица. Много случаи има обаче на болни в Сърбия, Гърция и Румъния.

Затова не можем да дадем гаранция, че това няма да се случи и у нас. Риск постоянно има. Заразата се предава от комар, който е ухапал преди този момент болен човек или болно животно. Затова ние предлагаме на хората да се обличат с облекла, които защищават откритите елементи на тялото. Да слагат мрежи на прозорците си. Да употребяват защитни лекарства. Да не позволяват застояла вода в жилището или парцела си. В това число даже водата на домашните любимци трябва да се подменя всекидневно. Нека всеки деликатно огледа дома си за съществуването на застояла вода, тъй като там точно снасят ларвите си комарите. До всички кметове на общини сме изпратили рекомендации за деяние ", разяснява за  за  Varna24.bg  д-р Янка Драганова,  шеф на Дирекция " Надзор на заразните заболявания " към РЗИ-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР