Varna24.bg > АрхивЗаради невъзможността да прогнозират крайната себестойност на дейността в

...
Varna24.bg
> АрхивЗаради невъзможността да прогнозират крайната себестойност на дейността в
Коментари Харесай

Искате да си купите жилище на зелено? Не бързайте!

 Varna24.bg > Архив
Заради невъзможността да предвиждат крайната себестойност на активността в общественият бранш към този момент има публични поръчки, на които не се явяват претенденти, предизвестяват от камарата на строителите, а в частния бранш вложителите ще строят здания, само че няма да продават, до момента в който не се успокои обстановката с пълзящата инфлация и непрекъснатото повишаване на материалите.

Само за няколко месеца цената на строителството у нас е скочила с близо 30% Най-скъп е станал дървеният материал. Цената му е скочила със 100%. От сектора описват, че сега са с вързани ръце, тъй като не могат да създадат съществени планове, осведоми Нова тв.

Към момента няма обстановка, в която вложителя да спре даден градеж. Ако желаете да си купите жилище " на зелено ", обаче, ще срещнете усложнения, настояват специалисти.

А усилването на търсенето, ускорява и цените. В общественият бранш обаче, обстановката е още по-сериозна. Непрекъснатото повишаване на строителните материали слага под риск осъществяването на европейските стратегии и по-специално Планът за възобновяване, описват от сектора.

От Камарата на строителите упорстват и за среща със служебния министър председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР