Варна. Увеличават се жените в системата на МВР. Това каза

...
Варна. Увеличават се жените в системата на МВР. Това каза
Коментари Харесай

Инспектор Мая Василева, сектор „Пътна полиция“ – Варна: Увеличават се жените в системата на МВР

Варна. Увеличават се дамите в системата на Министерство на вътрешните работи. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна младши контрольор Мая Василева от бранш „ Пътна полиция “ при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Варна. Младши контрольор Мая Василева е в системата на Министерство на вътрешните работи от 7 години. По думите й по отношение на минали интервали се регистрира нарастване на женското наличие. „ Когато започнах работа, дамите служители на реда бяхме единици. Днес към този момент виждам женско наличие във всяко районно ръководство, отдел или бранш. Има предпочитание от страна на дамите да се причислят към тази нелека специалност “, означи Мая Василева.
„ Това е едно вътрешно чувство, което човек не може да изясни. Помагайки на хората, това ти дава сили да продължаваш да се отзоваваш и да помагаш, доколкото опциите ти разрешават съгласно обстановката “, сподели още младши контрольор Мая Василева. Тя уточни, че работата е сложна, само че те трансформира като персона – ставаш по-самоуверена. „ Ежедневието ти е като на войник, провокациите в утрешния ден са непредвидими. Трябва всеки ден да се доказваш – първо на сътрудниците си, повторно – на жителите. С времето съумях да потвърдя себе си и да покажа своите позитиви. Доказахме и това, че дамите сме не по-малко способни от мъжете. Но в такава среда, най-вече от мъже, се работи елементарно, оказваме помощ си. Това също ме стимулира да работя и да се усещам част от тях “, акцентира Мая Василева.
Тя добави, че в персонален проект компликация съставлява всекидневието й, защото брачният партньор й също е чиновник на Министерство на вътрешните работи. Случвало се е и двамата да бъдат ангажирани едновременно за обещано мероприятие, което постанова за детето да се грижи непосредствен родственик. „ Напрежението през всекидневието също оказва въздействие във връзка с толерантност и въздържаност към детето. А в работата има доста обстановки при пътни произшествия, които се запечатват в съзнанието вечно “, разяснява младши контрольор Мая Василева.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР