Варна. Спряло е повишаването на количеството вода в кораба Vera

...
Варна. Спряло е повишаването на количеството вода в кораба Vera
Коментари Харесай

Вицеадмирал Румен Николов: Спряло е повишаването на количеството вода в кораба Vera Su, предприемат се мерки за етапното му разтоварване

Варна. Спряло е повишението на количеството вода в кораба " Vera Su ", подхващат се ограничения за етапното му разтоварване. Това сподели основният шеф на Групово дело " Аварийно-спасителна активност " към Морска администрация - Варна вицеадмирал Румен Николов на брифинг пред постройката на Морска администрация - Варна след съвещание на Националния координационен щаб във връзка със заседналия край Камен бряг транспортен съд, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна .

" Тази заран стартира източването на спомагателното гориво от борда на " Vera Su " за попречване на замърсяването ", уточни вицеадмирал Николов.

" Както казахме, главните ни задания са спасяването и недопускане на приблеми с екипажа и недопускане на еко проблеми в нашето крайбрежие ", означи още той.

" Източва се горивото. След обяд, според от това, че прозореца, който чакахме, го имаме, ще се провежда подводно снимане на положението на кораба и, при опция, вероятно, защото в тази ситуация нямаме съществено навлизане на вода ", съобщи вицеадмирал Румен Николов.

" Това, което е установено от екипажа, в следствие от замерванията, направени в танковете, е спряло повишението на количеството вода в кораба. Не е изключено дънната част на кораба да е овлажнена. Именно по тези аргументи се подхващат ограничения за обезпечаване на етапно разтоварване на кораба, както от горната част, където към момента товарът е изсъхнал, по този начин и да се създаде технология за изсмукване на товара и прехвърлянето му на самоходни баржи ", сподели вицеадмирал Николов.

" Тук желая да обърна внимание, че сме получили подпомагане от Европейската организация по морска сигурност, където ще бъдат обезпечени плавателни средства ", означи той и добави, че в идващите 2-3 дни се чака идването на 3 баржи за разтоварването на кораба.

Вицеадмирал Николов заяви също, че в случай че при подводния оглед бъде открита пробойната на " Vera Su ", ще бъде изработен опит тя да бъде запушена.

" Получаваме извънредно подпомагане от екипажа. Имаше наличинахлуване на вода в единия от баластните танкове, източена е водата, за което са ни помогнали, с цел да може да се облекчи корабът. В момента корабът е в хоризонтално състояние, нормализиран, няма проблеми с екипажа. Потвърдено е от корабособственита или, по-точно, от неговия представител - нямат проблеми с храна, нямат болни, тъй че, да се надяваме, че всичко ще бъде наред ", уточни той.

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев осведоми, че в границите на днешния ден ще бъде осъществен разпит на екипажа, като членовете му бъдат изведени от кораба и ще бъдат разпитани. " Екипабът е добре. Нямат заболели, имат храна ", добави той.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР