Варна. Родители излязоха на протест във Варна срещу водените според

...
Варна. Родители излязоха на протест във Варна срещу водените според
Коментари Харесай

Варна: Родители излязоха на протест в града срещу водените според тях антидетски и антисемейни политики в страната

Варна. Родители излязоха на митинг във Варна против водените съгласно тях антидетски и антисемейни политики в страната, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . Протестиращите се събраха пред катедралния храм " Св. Успение Богородично " откъдето се чака да тръгнат под формата на шествие към площад " Независимост ".
Организаторите от гражданската организация още веднъж показаха настояванията на родителите в цялата страна, които излизат на трети следващ народен митинг. Един от уредниците на митингите във Варна - Павлина Тодорова, изясни, че за следващ път родители излизат на митинг не поради оспорваната Национална тактика за детето, а против редица закони, които съдържат огромна част от към този момент " замразената " тактика. Според нея в страната се прокарват близо 27 закона, които още веднъж съдържат детайли на ювенална юстиция, полово обучение в ранна детска възраст, извеждане на деца от фамилии и други Протестиращите желаеха ръководещите да вземат поради техните претенции и да работят за законодателство, което пази правата на фамилията.
По думи на различен от уредниците на митинга - Михаела Берова, поддръжката в обществените мрежи към този момент наброява близо 106 000 души в народен проект, а във Варненско - близо 6 000 души. " Ние към този момент не протестираме единствено против тактиката. Това би трябвало да бъде ясно. Ние протестираме против промените в разнообразни закони и наредби, които неправителствени организации се пробват да внедрят в законите на българската страна ", уточни Михаела Берова. Според уредниците на митинга главно и непозволено присъединяване в обществената политика на страната имат частни неправителствени организации, които ще завоюват финансово от използването на сходни закони, които от своя страна накърняват фамилните полезности.
" Промените дават извънредно огромни пълномощия на неправителствени организации да вземат участие в действия, които по право са напълно на институциите. Тези закони трансформират доста понятия като " дете в риск ", предстоящ проблем за едно дете, който може да се сътвори ", добави Павлина Тодорова. Михаела Берова добави, че тези неправителствени организации заплашват фамилиите, защото имат интерес в определянето на повече деца в риск. Организаторите на митинга оповестиха, че протестните дейности ще продължат до момента в който държавното управление не отговори на техните претенции за прекъсване на противоречивите закони, за по-строг надзор върху присъединяване на неправителствените организации при използване на обществена политика, както и по-голямо присъединяване на български цивилен организации в основаването на бъдещи закони.
Бояна АТАНАСОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР