Варна. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че по

...
Варна. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че по
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Няма взети твърди решения по време на срещата на високо равнище във Варна

Варна. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че по време на срещата на високо ниво във Варна с присъединяване на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, не е реализиран напредък, само че изрази вяра, че в бъдеще ще има вероятен напредък, предава Deutsche Welle.
„ Ако питате дали сме постигнали твърди решение или взаимни отстъпки, отговорът е не “, съобщи Туск. „ Все още се надявам това да стане допустимо в бъдеще “, добави той.
По време на срещата бяха разисквани редица въпроси, причиняващи напрежение сред Турция и Европейски Съюз като миграцията, участието в Европейски Съюз и битката против тероризма.
По отношение на връзките сред Европейски Съюз и Турция Туск съобщи, че Европейски Съюз и Турция се нуждаят от открит и почтен разговор и че до момента в който двете страни имаха доста общи ползи, има и провокации, които би трябвало да бъдат обработени дружно.
" Нашата среща през днешния ден сподели, че до момента в който нашите взаимоотношения минават през сложни времена, в областите, където си сътрудничим, ние си сътрудничим добре ", сподели Туск. " Ние още веднъж удостоверяваме нашата подготвеност да продължим разговора и диалозите и да работим дружно, с цел да преодолеем актуалните компликации за да разгърнем капацитета на нашето партньорство ".
По въпроса за миграцията Туск съобщи, че Европейски Съюз е изцяло зает с продължаването на поддръжката за сирийските бежанци, живеещи в Турция. Европейски Съюз даде обещание, че ще отпусне още 3 милиарда евро, с цел да обезпечи поддръжка на сирийските бежанци в Турция. „ Няма подозрение, че Европейски Съюз ще извърши уговорките си “, на собствен ред съобщи Юнкер.
В изявление преди срещата на високо ниво българският министър председател Бойко Борисов, чиято страна понастоящем държи ротационното председателство на Европейски Съюз, сподели, че положителните връзки с Турция са значими „ с цел да се оправим с миграционния поток, който през последните години сътвори доста проблеми за Съюза ".
По отношение на битката против тероризма Ердоган съобщи, че Турция чака поддръжката на Европейски Съюз, а не рецензията. Туск съобщи, че Европейски Съюз и Турция желаят да разширят съдействието си във връзка с задграничните терористи.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР