Варна остана без машини за репатриране на неправилно паркирани автомобили.

...
Варна остана без машини за репатриране на неправилно паркирани автомобили.
Коментари Харесай

Варна остана без паяци - всички са счупени

Варна остана без машини за репатриране на погрешно паркирани коли. Всички общински профилирани механически средства вид „ паяк “ са счупени.

Община Варна разполага с общо 5 „ паяка “ – два закупени през 2008 и три през 2019 година Две от машините имат съществени проблеми и не работят от повече от година. Единият е с негоден мотор.

Другите три репатриращи машини се счупват неотдавна.

„ Досега сме ги поддържали последната една година със лични сили и средства, те работят в доста тежък режим тези камиони “, изясни Младен Иванов, шеф на Оперативна програма „ Общински паркинги и синя зона “.

Вече 14 месеца освен „ паяците “, а целият общински автопарк, включващ 219 коли и машини, е без техническа поддръжка.

„ Проведени са три публични поръчки, две от които са обжалвани в Комисия за защита на конкуренцията, завършили са с решение за преустановяване. Третата към сегашния миг има решение за преустановяване “, сподели Юлиана Кожухарова, шеф на дирекция „ Управление на собствеността “.

„ Действия от наша страна са подхванати по най-кратък период да бъде направена социална поръчка, с цел да може компанията, която ще завоюва да извърши в най-кратки периоди, да възвърне тези коли, които са на община Варна “, съобщи пред bTVзаместник-кметът на община Варна Илия Коев.

Специално за „ паяците “ кметът на града Благомир Коцев подреди до 72 часа те да се върнат на улиците.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР