Варна. Няма как аз или някой от моите колеги да

...
Варна. Няма как аз или някой от моите колеги да
Коментари Харесай

Цончо Ганев, Възраждане: Ние не сме антиваксъри, но категорично се обявяваме против медицинския фашизъм и рестрикциите спрямо неваксинираните

Варна. Няма по какъв начин аз или някой от моите сътрудници да бъдем упреквани, че сме антиваксъри, в случай, че цялото българско общество е с сложени ваксини от имунизационния календар на Република България. Не един път сме заявявали, че имунизациите са едно от най-важните неща касаещи здравето на хората. Ние сме за имунизацията и в този миг, само че единствено и само, в случай че тя е непринуден акт. Това разяснява за Радио „ Фокус “ – Варна Цончо Ганев, депутат от партия Възраждане.
Той уточни, че течността, която се спряга за ваксина срещу COVID-19 не е тествана, до момента в който всички други ваксини са минали голям брой изследвания и клинични изследвания, преди да се пристъпи към всеобща имунизация.

„ Разбира се, в случай че някой реши да се имунизира против COVID-19 това е негово право и ние не сме срещу. Ние сме срещу насилственото имунизиране “, безапелационен бе Ганев.
Той уточни, че да вземем за пример в страните от Западна Европа, където равнището на имунизирани е над 70% сега се следи взрив на заболяемостта и здравните им системи са в колапс.

„ И тук приказваме за хора, които са с две дози или даже три дози. В момента следим така наречен здравен фашизъм, тъй като се постановат всеобщи рестрикции против тези, които не са имунизирани.
В Германия към този момент е обнародван закон, съгласно който в случай че нямате зелен документ, не можете да ползвате градски превоз, а в случай че Ви заловен с подправен документ ви чакат 5 години затвор. В Австрия пък в случай че нямате документа – нямате право да влизате в банка, в магазин за хранителни артикули. Как ще се изхранват хората, това си е техен проблем.

Продължаваме нататък. Латвия одобри и обнародва закон, съгласно който шеф, който реши да уволни служащ заради липса на зелен документ, може да го направи изцяло законно.
Отново споделям и дублирам – който желае дано се имунизира, само че който не желае не би трябвало да му бъдат никакви рестрикции “, безапелационен бе Цончо Ганев.

Той акцентира, че налагането на тези ограничавания ще дадат сериозен отзив и в стопанската система на страната.
„ Туризмът ще бъде изключително уязвим, по-късно и всеки един бранш. Затова ние споделяме – не на медицинския фашизъм “, безапелационен бе Ганев.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР