Варна има карта, която е добре да види всеки шофьор,

...
Варна има карта, която е добре да види всеки шофьор,
Коментари Харесай

Вижте в Петел: Направиха карта на пътните инциденти във Варна, подобна има и Ню Йорк

Варна има карта, която е добре да види всеки водач, велосипедист или пешеходец, с цел да е наясно кои са най-опасните места по пътя му. Трябва да подчертаем, че това електронно облекчение не е дело на институция.

Тя е разработка на жители, които са я предали на вниманието на Пътна полиция – КАТ Варна. Базирана на данните за 2018-а година, работата с нея е лесна, а изгодите могат да бъдат в действителност доста, в случай че общината и Министерство на вътрешните работи решат да се възползват от нагледното пособие, когато подхващат ограничения за възстановяване на пътната конюнктура.

Картата беше оповестена във Facebook от Митко Иванов, деен жител, които към този момент е прочут във Варна със своите начинания в интерес на града. Ето какво написа още той:

„ Каква е концепцията на тази карта?

Например избираме ПТП в мрачно време и с пешеходци, значи на това място би трябвало в допълнение осветяване на пешеходна пътека. Или избираме ПТП при прекосяваме на алено, значи би трябвало да има камера там за сходно нарушаване, или би трябвало да махнат таймера, който може да предизвика сходно нарушаване. Ако ПТП е с коли най-вече в мрачно време, би трябвало да създадат на това кръстовище по-хубаво осветяване, има изследване, че това понижава ПТП. Или в случай че ПТП постоянно се случва при ляв завой, значи на това кръстовище би трябвало да понижат радиуса на завоя, по този метод ще понижим и скорост, или да задейства Leding Pedestrian Interval и така нататък “

Подобна карта има да вземем за пример за един от най-големите мегаполиси в света – Ню Йорк.

Картата може за бъде забелязана тук.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР