Варна/Бургас На 7 февруари председателят на Комисията по туризъм в

...
Варна/Бургас На 7 февруари председателят на Комисията по туризъм в
Коментари Харесай

ББР ще представи във Варна и Бургас своята Програма за подкрепа на туризма

Варна/Бургас На 7 февруари ръководителят на Комисията по туризъм в Народно събрание Илин Димитров и изпълнителният шеф на Българската банка за развиване Владимир Георгиев ще се срещнат с представители на туристическия отрасъл във Варна и Бургас, с цел да обсъдят опциите за поддръжка на засегнатия от рецесията бранш, оповестиха от Народното събрание.

Миналогодишният летен сезон бе регистриран като сполучлив за морския ни туризъм. Българите избраха родното море дружно с туристи от Германия, Австрия, Естония, Чехия, Словакия, Русия, Беларус, Израел и Румъния. Статистиката сподели, че записаните 1,2 млн. места за настаняване са били заети в разгара на сезона. Въпреки това ограничаващите ограничения против пандемията не престават да въздействат отрицателно на работещите в бранша само че туризма.

Изпълнителният шеф на ББР Владимир Георгиев ще показа опциите за поддръжка на сектора с ликвидни средства. Освен специфичната стратегия, ориентирана към хотелиерството и ресторантьорството, ББР може да предложи и други профилирани финансови артикули при преференциални условия, като да вземем за пример помощ за създаване на фотоволтаици за дребните и междинните компании.

Срещата във Варна стартира от 10:30 ч. в хотел „ Интернационал “, а в Бургас ще се състои от 14:40 ч. в хотел „ България “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР