Вариантите са рибата да е с люспи или без, а

...
Вариантите са рибата да е с люспи или без, а
Коментари Харесай

Никулден Е На Прага Ни! Ето Какви Цени Удари Шаранът! За Традиционната Риба Ще Се Бръкнем С Цели

Вариантите са рибата да е с люспи или без, а размера да е от 1.3 до 3 кг, не е изключено да се появят и по-големи екземпляри. Това демонстрират данните от каталозите на огромните вериги супермаркети, които генерират към 70% от продажбите на риба.

Разбира се, в случай че човек пообиколи пазарите, може да откри и много по-евтино тази риба, само че без гаранция за качество и генезис. Експерти считат, че в идващите два дни обособени търговци ще опитат да вдигнат цените и над 6 лв., само че при задоволителни количества от най-търсените типове това може и да не сработи.

Според Държавната комисия за стокови тържища и борси друга, всеобщо купувана у нас риба - замразената скумрия - няма да промени значително цената си и ще се резервира на равнища от 3.80 лв. за кг на едро и до 4.50-5.00 лв. на дребно. Чистената и без глави скумрия пък се търгува на дребно по 6-7 лв..

За феновете на екзотиката също има задоволително разновидности. Сред най-скъпите са филе от риба звук, което коства към 30 лв. за кг, както и опашки от морски демон с цена от 42 лв. за кг. На рибната борса във Варна се оферират и черноморски риби, от евтината трицона до калкан, само че против 30 лв. за кило.

В интернет не липсват и предложения от търговци, предлагащи шаран и толстолоб от личните си развъдници, само че единствено на едро. Цените потеглят от 3.70 лв. за кг за шарана, а дребните части се оферират по 3 лв. на едро. Точно преди Никулден обаче множеството от притежателите на развъдници не показват цена, с цел да не отхвърлен възможни клиенти.

Някои пък оферират и друго - за феновете на риболова има вид сами да уловят рибата си в рибарник, след което да я платят. Така какъвто е шанса им, такава риба ще се появи на трапезата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР