Вариантът Омикрон вече представлява повече от 10% от всички нови

...
Вариантът Омикрон вече представлява повече от 10% от всички нови
Коментари Харесай

Новият щам на коронавируса завладя Турция

Вариантът Омикрон към този момент съставлява повече от 10% от всички нови позитивни случаи на COVID-19, заяви здравният министър Фахретин Коджа. Той приканва жителите да си създадат бустерни ваксини.
В изказването си Коджа уточни, че бързо разпространяващият се вид Омикрон превзема изключително многолюдните градове в Турция..
Здравният министър напомни, че ограниченията, прилагани по време на пандемията, като носене на маски, обществено разграничаване и ваксини, ще бъдат съществена спирачка за разпространяване то на разновидността Омикрон.
Желателно е да се избягат, изключително по новогодишните празници, препълнени и неприятно вентилирани среди.
“Въпреки че данните към този момент ни демонстрират, че този нов вид не усилва доста хоспитализацията и интензивното лекуване, би трябвало да не подценяваме ограниченията против COVID-19. Делът му е явен в общия брой нови случаи и той нараства доста с всяка седмица “, сподели Коджа.
Турските здравни управляващи неотдавна понижиха интервала на изчакване за бустерна ваксина от шест месеца на три месеца в опит да предотвратят по този начин наречената пета вълна от инфекции, този път от разновидността на Омикрон.
Страната регистрира приблизително по 20 хиляди позитивни случая всекидневно, като дневният брой на смъртните случаи е към 150 души.
Засега Турция не планува смяна в контролно-пропускателните ограничения за влизане в страната, както и няма съвсем никакви COVID-19 ограничавания, с изключение на към този момент съществуващите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР