Вариантът България да има редовно правителство е само един -

...
Вариантът България да има редовно правителство е само един -
Коментари Харесай

Анализатори: Вариантът България да има редовно правителство е само един

Вариантът България да има постоянно държавно управление е единствено един - евроатлантическо болшинство. Иначе казано, коалиция сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - " Демократична България ". Това мнение показаха в изявление за бТВ политическите анализатори Слави Василев и Цветанка Андреева.

" Единствената причина да стигнем дотук е невъзможността да се сформира кабинет. Затова тези избори са нежелани и от обществото, и от политическите партии. Кризата рефлектира във всички браншове. Жизнено значимо за страната ни е рецесията да се приключи. Оформя се едно само ясно и изрично болшинство и това е клишираното към този момент евроатлантическо болшинство. Изборът не е сред Щатите и Русия. Щатите са сътрудник, Русия води хибридна война против България ", разяснява Андреева.

" Борисов към момента е главен шахматен състезател, усеща накъде вее вятъра. Това никога няма да реши ребуса какво ще се случи по-късно. Не единствено Руското посолство е извор на политическите поръчки на нашите партии. Американците не вършат по този начин, те сугестират всички, които принадлежат към така наречен " евроатлантическа коалиция ". Най-възможният сюжет е евроатлантическото болшинство. Това е единственият късмет за държавно управление ", уточни Слави Василев. 

" Тези избори много изясниха обстановката. Има три съществени групи партии: гневно прокремълските партии, които приказват това, което им се спусне от Москва. Имаме аморфно централно поле: партиите, които не желаят никаква смяна единствено и единствено да им останат готовите от доста години схеми. Имаме и демократично болшинство, което в действителност желае да направи смяна. Ако гласоподавателите не гласоподават, стоенето на инат у дома няма да докара до нищо. Иначе ще се въртим в омагьосания кръг на партийни деятели, които избират. От геополитическа позиция: ГЕРБ не престават да удрят Политическа партия и Демократична България, а дума не споделят за " Възраждане " и че служебният кабинет отхвърля да даде каквато и да е помощ на Украйна ", разяснява от своя страна Любомир Аламанов. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР