Вариант за коалиция с ГЕРБ не виждам. Това не означава,

...
Вариант за коалиция с ГЕРБ не виждам. Това не означава,
Коментари Харесай

Евродепутатът Радан Кънев: Коалиция с ГЕРБ не виждам, но кабинет може да има

Вариант за коалиция с ГЕРБ не виждам. Това не значи, че няма формули за сформиране на държавно управление. Това съобщи пред БНР евродепутатът от „ Демократична България “ (ДБ) Радан Кънев.

Според него явяването на изборите на Демократична България в коалиция с „ Продължаваме промяната “ (ПП) не е било неточност. По думите на Кънев сред водачите на обединяването имало ежечасна връзка. На този стадий обединението към момента нямала консолидирана позиция по отношение на ръководство с ГЕРБ.

„ Важно е да се резервира и ускори единството на Политическа партия и Демократична България “, акцентира евродепутатът.

Той назова „ клевета “ изказванията на Иван Христанов, че длъжностен министър го е уведомил за договаряния сред ГЕРБ и Демократична България за сформиране на държавно управление.

Радан Кънев открои няколко първостепенни казуса, които стоят пред страната ни. „ Първият е продължаващата съветска експанзия в Украйна. На второ място е неспособността на българското общество да възвърне конституционния си ред. На трето е растежът със 100 000 гласа на партия „ Възраждане “, счита евродепутатът.

За него повишение на изборния резултат на „ Възраждане “ не е непредвиден.

„ Тази политическа мощ се подценява се, даже се осмива, а имаме една профашизоидна партия, която има всички белези на обслужваща непознат интерес. Трябва да се спре възходът на партия „ Възраждане “. Подценяването на подобен риск е последна политическа безнаказаност “, акцентира Кънев.

Той изясни още, че е обезпокоен от изявлението на Борисов, че ще предложи на президента да взе участие в държавно управление. „ Т.е той го възприема като участник в политическия живот. Това обаче е опасност за националната сигурност, а не естествен факт. Протегнатата ръка към „ Възраждане “ също е притеснителна “, сподели още Радан Кънев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР