Върху мисълта на Албер Камю „Човекът е единственото създание, което

...
Върху мисълта на Албер Камю „Човекът е единственото създание, което
Коментари Харесай

Кандидат-студентите по БЕЛ в СУ пишат върху мисъл на Албер Камю

Върху мисълта на Албер Камю „ Човекът е единственото творение, което отхвърля да бъде, каквото е” ще би трябвало да разсъждават кандидат-студентите, които поставят изпит по БЕЛ в СУ „ Св. Климент Охридски”.

1423-ма студенти се явиха на изпита, който стартира в 9.00 часа. Темата и разновидността на тестабяха изтеглени от зрелостници. Кандидатстудентският изпит по български език и литература ревизира и прави оценка знанията и уменията като резултат от образованието по български език и литература в междинното учебно заведение - четене с схващане на текст, включващо добиване на информация, извеждане на директни и непреки изводи, пояснение и обобщаване;владеене на главните граматични, правописни и пунктуационни норми; редактиране на текст и основаване на аргументативен вид текст - есе.

Изпитът се състои от две елементи: тест с 50 въпроса /70 точки, като 1/3 от точките са за въпросите по литература/ и задача за построяването на аргументативен вид текст по даден проблем - есе /30 точки/. Максималният брой точки е 100. Създаването на аргументативен текст по даден проблем - есе, е наложителен съставен елемент от изпита и при отвод от писането на есе, точки няма да се присъждат, макар че претендентът може да е дал правилни отговори на задания от теста. Темата на есето може да бъде върху изказване или поговорка от книжовен или нелитературен източник. Текстът би трябвало да е в размер до три страници, а изпитът е 4 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР