Върху майките на момчета лежи специфична задача – те трябва

...
Върху майките на момчета лежи специфична задача – те трябва
Коментари Харесай

6 неща, които майките на момчета не бива да правят

Върху майките на момчета лежи характерна задача – те би трябвало да възпитат предстоящ мъж, който умее да носи отговорност (това важи за всички майки, без значение от пола на децата им, само че в тази ситуация използваме клишето, с цел да влезем в темата). Често обаче, без да осъзнават, те вършат неточности, заради които е невероятно да се култивира мъжествеността. Затова, ето какво изрично не би трябвало да прави бъдещата майка на момче:

Да понижавате самочувствието му
1. Да му се смеете, даже дейностите му в действителност да са умилителни. Пояснете смеха си пред малчугана вярно: „ Забавно ми е да виждам по какъв начин такова малко момче разсъждава като възрастен. Гордея се с теб! “

2. Да обсъждате неуспехите му с приятелки, изключително в негово наличие. Това мъчително ранява самолюбието на момчето, изключително във възрастта сред 4 и 7 година В резултат той усвоява една от двете стратегии – или престава да се доверява на дамите по принцип, или престава да бъде деен, с цел да не направи неточност, а по този начин в зрелост се трансформира в „ мъжа от дивана “, на който изцяло му липсват упоритости.

Да пречите на мъжката идентификация

3. Да не зачитате мнението му. Майката би трябвало да се поучава със сина си, като по този начин го учи на това да носи отговорност за постъпките си и да взима решения. А това са доста значими качества за едно момче. Способността да бъде глава на семейство се възпитава от родителите.

В съответния случай бащата извършва ролята на съперник, а състезаването с него за статуса „ мъж “ развива в момчето мощ на духа и воля, а майката учи на почитание към дамата и женствеността й.

4. Да спирате фантазиите му. Момчетата нормално са доста по-активни от девойките. И задачата на майката е да не стопира тази интензивност. Иска да се пусне по хълма – дано, желае да върви на бокс – разрешете, не желае да върви на бокс, само че да върви на самбо – това е негово право. Той би трябвало да си изпита силите на разнообразни места, тъй че му позволете.

Не мислете, че по този начин ще го разглезите. По-скоро в един миг той ще е наясно какво фактически желае да прави. Единственият колорит е да не забравяте да му търсите сметка за неговите действия. Паднал е на хълма и си е разрушил носа – никакви „ нали ти споделих “, възхитете се, че той въпреки всичко се е спуснал и го посъветвайте идващия път да бъде по-внимателен.

Да провокирате мъжката половост

5. Да се преобличате пред момчето. Когато стартира да върви и да споделя: „ Аз самичък! “, би трябвало да започнете да се отнасяте към него като към мъж. И то не вашият мъж. Затова и не би трябвало да му се мотаете пред очите без облекла.

6. Да го целувате по устните. За да избегнем възмущението на доста майки, отговаряме незабавно: целуването по устните е деяние, което има полов темперамент и точка! Това няма нищо общо с майчинската деликатност. За изразяването й са изцяло задоволителни обятия и целувки по бузите, нослето, вратлето и така нататък

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР