Върху Европейския съюз може да бъде нанесен огромен удар, ако

...
Върху Европейския съюз може да бъде нанесен огромен удар, ако
Коментари Харесай

Британски депутат: германските компании може да се преместят в Обединеното кралство след Brexit

Върху Европейския съюз може да бъде нанесен голям удар, в случай че съглашението за свободна търговия сред Съединени американски щати и Обединеното кралство стане факт - защото немският бизнес може да премине към всеобщото пренасяне във Англия след развода на блока с кралството, съобщи пред Express.co.uk някогашният народен представител от партия Ukip Дъглас Карсуел.

Англия и Съюза започнаха първия кръг от договаряния за бъдещите си връзки. Докато и двете страни са подготвени за дълги диалози, защото имат извънредно разнообразни визии за това какво съставлява лоялна конкуренция сред техните стопански системи, то комерсиалната договорка със Съединени американски щати наподобява доста по-очевидна. В понеделник министърът на интернационалната търговия Лиз Трус започва петте преговорни цели на страната и разгласи, че договарянията ще стартират през идващите няколко дни.

Документът от 180 страници дава обещание да понижи вносни налози или цени за огромна част от износа в Обединеното кралство - и да усили търговията с услуги сред стопанските системи.

Според Дъглас Карсуел договорката със Съединени американски щати може да усили трансатлантическата търговия с към 15.3 милиарда паунда и да добави 3.4 милиарда към стопанската система на Обединеното кралство. Освен това, съгласно някогашния народен представител от Ukip, съглашението може да нанесе и огромен удар върху Европейски Съюз - защото немският бизнес може да се реалокира в Кралството след Brexit. " Мисля, че договорката за свободна търговия сред Съединени американски щати и Англия е много сигурна. Има ползи от двете страни ", сподели той, представен от изданието.

" Причината, заради която считам, че е договорката е добра, е тъй като имам вяра, че главният метод, който Доналд Тръмп и Борис Джонсън желаят, са взаимните стандарти и признанието. Ако е законно да купувате нещо в Клактън, би трябвало да е законно да го купувате и продавате в Северна Каролина. Мисля, че можем да имаме съглашение за свободна търговия със Северна Америка много скоро. Но от това произлиза един забавен въпрос ", споделя той.

" Представете си, че сте немски производител на коли и към този момент сте следили спад от 5 - 7% на европейския пазар на коли. Но след няколко години осъзнавате, че в случай че преместите фабриката си в Съндърланд, ще можете да продадете без цена Audi, Mercedes на Съединени американски щати. Ето за какво считам, че една комерсиална договорка със Съединени американски щати е толкоз значима и толкоз значима`, сподели той.

Според Карсуел, Англия може да реализира съглашение за свободна търговия със Съединени американски щати до ноември 2020 година - месец преди края на преходния интервал с блока. Очаква се диалозите със Съединени американски щати да стартират в понеделник. Дискусиите ще се проведат както в Обединеното кралство, по този начин и в Съединени американски щати и ще бъдат следени от основния консултант по договарянията Крауфорд Фалконер - дипломат в Световната комерсиална организация. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР