Върху едно от най-обсъжданите дела в света на криптовалутите беше

...
Върху едно от най-обсъжданите дела в света на криптовалутите беше
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд е признат за виновен по всички обвинения за фалиралата FTX

Върху едно от най-обсъжданите каузи в света на криптовалутите беше комплициран правосъден щемпел, откакто Сам Банкман-Фрийд (SBF), някогашният изпълнителен шеф на банкрутиралата FTX, бе приет за отговорен по всички седем точки на обвиняването. На журито от правосъдни заседатели му лиши едвам четири часа, с цел да постанови присъдата, която може да докара до десетилетия зад решетките, като съвсем е несъмнено, че тя ще е доживот.

Фрийд би трябвало да изчака окончателното правосъдно решение, което арбитър Луис Каплан от окръжния съд в Ню Йорк ще оповести на 28 март 2024 година. На американската правораздавателна система и лиши по-малко от една година - от есктрадирането на SBF от Бахамите, събирането на доказателства, внасянето им в съда до прозинасянето на присъдата.

Адвокатът на Фрийд, Марк Коен, изрази отчаяние от решението на журито и акцентира желанието на клиента си да продължи да оспорва обвиняванията. STATEMENT FROM THE TEAM OF SAM BANKMAN-FRIED -

" We respect the jury`s decision. But we are very disappointed with the result. Mr. Bankman Fried maintains his innocence and will continue to vigorously fight the charges against him. "
Реклама
- Teddy Schleifer (@teddyschleifer)

Обвиненията включваха две за банкова машинация, две за интрига за банкова машинация, едно за машинация с скъпи бумаги, едно за интрига за машинация със артикули и едно за пране на пари. Всяко от обвиняванията може да докара до оптималната присъда от пет до двадесет години затвор. Фокус на делото беше, че Банкман-Фрийд съзнателно е провел присвояването на близо 8 милиарда $ от средствата на клиентите на FTX и заемите на Alameda Research, което прокурорите разказват като скица, " задвижвана от алчността да стане краля на криптото ".

В отбраната си, Банкман-Фрийд упрекна други основни фигури в компанията, в това число за основаването на функционалности, които разрешават на Alameda да търгува със средства, които не има. Въпреки че отхвърляше целеустремено да е измамил клиентите на FTX, в свидетелските си показания той оприличи случилото се със " заем " от борсата, а не като огромна машинация.Трима от някогашните му сътрудници, измежду които и някогашната му партньорка Каролайн Елисън, се признаха за отговорни в разнообразни обвинявания и се съгласиха да дадат показания срещу него в подмяна на по-леки присъди. Техните санкции следва да бъдат оповестени на идващ стадий от процеса.

Прокурор Дамян Уилямс се изрече с неоправдателен звук пред медиите: " Сам Банкман-Фрид извърши една от най-големите финансови измами в историята на Америка, " и добави, че " този тип машинация и корупция е остаряла колкото самото време. Нямаме самообладание към нея. "
Реклама
Сред разтърсванията на банкрутиращия крипто пазар, обаче, има и лъч вяра за кредиторите на FTX. Възстановяването на вложения в AI компании, в които FTX преди този момент е вложила, докара до нарастване на тяхната стойност. Претенциите за вземания от банкрутите доближиха до 57%, предоставяйки на кредиторите късмет да си възстановят забележителна част от загубите, спрямо други банкрутирали крипто компании. (виж в таблицата)

Тази опция идва след решението на съдията по делото, позволяващо на FTX да продаде крипто активи на стойност до 3.4 милиарда $ за обезщетение на кредиторите. С възходящите цени на криптовалутите и увеличената оценка на вложенията, кредиторите имат съображение да имат вяра, че могат да извлекат забележителна част от своите инвестиции назад.

Банкман-Фрийд продължава да отхвърля всякаква виновност, макар признанията на своите " съучастници ". Историята на неговия напредък и проваляне остава като урок за всички в крипто пространството - светът на новаторството и цифровите валути е безсърдечен, и даже тези на върха не са ваксинирани против силата на закона и последици.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР