Бабата от Абърдийн Колийн Муърхед е в затвора за присвояване на £1,5 милиона от Panda Rosa Metals

...
Върховният съд в Единбург чу, че майката на четири деца
Коментари Харесай

Върховният съд в Единбург чу, че майката на четири деца също е платила за сватбата на сина си и е създала спестовни сметки за внуците си.

Muirhead по-рано призна, че е присвоил £1524, 192.37 между юни 2015 г. и октомври 2021 г., докато е работил като административен асистент в Panda Rosa Metals в Абърдийн. Тя беше осъдена на 40 месеца затвор.

Тя беше осъдена от лорд Феърли в четвъртък.

Прокурорът Дейвид Диксън каза пред съда, че колега, отговорен за изплащането на заплатите на Muirhead, е забелязал нейните скъпи семейни почивки и как е платила за пълна маса на благотворително събитие.

Нейното присвояване чрез фалшив клиент в крайна сметка излезе наяве, след като старши партньор прегледа документацията на фирмата.

Тийнейджърът Брандън Уолъс вкаран в затвора за сексуални престъпления срещу деца в Дънди

След откритието Мюърхед изпрати съобщение до свой колега: „Полицията току-що извърши акция. Така че ще имам нужда от посетител в затвора. Моля, не мислете най-лошото за мен."

Когато колегата изрази объркване, Мюърхед призна кражбата и се извини.

Прочетете повече:
Офис мениджър откраднал повече от 900 000 паунда, за да финансира луксозен начин на живот
Студент, който се е занимавал с луксозни разходи за престъпен бос, е вкаран в затвора

Адвокатът на защитата Крис Гилмартин каза, че изготвените доклади показват как Мюърхед е преживял „значително детство“ травма".

Той каза: „На пръв поглед е трудно да се разбере защо е извършено престъплението. Преди това тя е била спазващ закона гражданин."

Г-н Гилмартин заяви, че Мюърхед е използвала алкохола и хазарта като механизъм за справяне. Смъртта на баща й след това е довела до увеличаване на пиенето и обидите.

Той добави: „От доклада става ясно, че тя изпитва угризения и съжалява за обидата.

„Тя признава, че е донесла срам на семейството си.“

Г-н Гилмартин каза, че се е опитала да извинете се на семейство Макалистър, което притежава и управлява Panda Rosa Metals.

Лорд Феърли каза: „Изслушах внимателно какво беше казано от ваше име от г-н Гилмартин днес и отбелязах въпросите, които той подчерта от доклада. Вземам предвид и здравословното Ви състояние, липсата на предишни присъди и изразено разкаяние. злоупотреба с доверие, което представлява, но ще оцените, че само присъдата лишаване от свобода е подходяща."

Королата е завела иск за изземване на облаги от престъпна дейност от Muirhead, като първото изслушване трябва да се проведе в януари.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР