Върховният съд на Венецуела в понеделник спря резултатите от първичния

...
Върховният съд на Венецуела в понеделник спря резултатите от първичния
Коментари Харесай

Венецуелски съд спря резултата от първичните избори за опозиция

Върховният съд на Венецуела в понеделник спря резултатите от първичния избор на опозицията, което накара Вашингтон да предизвести, че ще „ предприеме дейности “, в случай че държавното управление на президента Николас Мадуро не извърши уговорките си преди изборите през 2024 година

Съединените щати се съгласиха да облекчат петролните и газовите наказания против държавното управление на Мадуро, откакто подписаха договорка с опозицията за осъществяване на избори, които интернационалната общественост се надява да възстановят демокрацията в разтърсената от рецесия страна.

Впоследствие обаче държавното управление отхвърли резултата от първичните избори на опозицията за избор на претендент за президент. Гласуването по-рано този месец беше извоювано от 56-годишната Мария Корина Мачадо, на която е неразрешено да заема служба в продължение на 15 години.

Администрацията на Мадуро стартира следствие на първичните избори, потвърждавайки, че е опетнено с машинация.

И Хосе Брито, отстъпник от опозицията, упрекнат от някои, че е в съучастничество с държавното управление на Мадуро, подаде тъжба против първичните избори във Върховния съд.

„ Всички резултати от другите етапи на изборния развой... са спрени, “ прочетете решението от понеделник.

Върховният съд също повтори своята възбрана на Мачадо за хипотетична корупция и поддръжка за интернационалните наказания против Каракас.

Венецуелски чиновници изискват от опозицията да съобщи всички документи, свързани с първичните избори, в това число регистрационни файлове, които може идентифицирайте гласоподавателите.

Осакатяваща икономическа рецесия

Вашингтон прикани държавното управление на Мадуро да „ извърши уговорките, които пое при подписването на съглашението за политическа пътна карта в Барбадос “, където Каракас и опозицията се съгласиха да проведат президентски избори в втората половина на 2024 година, сподели представител на Държавния департамент.

„ Правителството на Съединени американски щати ще предприеме дейности, в случай че Мадуро и неговите представители не изпълнят уговорките си според изборната пътна карта “, добави представителят.

След като Съединените щати се съгласиха за облекчение на някои петролни и газови наказания, държавният секретар Антони Блинкен сподели, че Венецуела би трябвало да " дефинира съответен график и развой за ускорено възобновяване на всички претенденти " до края на ноември. „ Всички, които желаят да се кандидатират за президент, би трябвало да получат тази опция “, сподели той.

Венецуела, която има най-големите потвърдени находища от нефт в света, се оправя с осакатяваща политическа и икономическа рецесия, белязана от хиперинфлация и дефицит на съществени артикули, което накара милиони да избягат от страната.

Опозицията, подкрепена от няколко страни, в това число Съединените щати, не призна преизбирането на Мадуро през 2018 година при гласоподаване, необятно отхвърлено като машинация, и Вашингтон ускори глобите.

A световната енергийна рецесия, провокирана от войната на Русия против Украйна, докара до възобновени световни старания за разрешаване на рецесията във Венецуела.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР