Върховният съд на Швеция отмени решението за екстрадиране в Турция

...
Върховният съд на Швеция отмени решението за екстрадиране в Турция
Коментари Харесай

Швеция отмени екстрадицията на активист на ПКК в Турция

Върховният съд на Швеция анулира решението за изгонване в Турция на мъж, приет за отговорен за съдействие с групировката ПКК, която е включена в листата на терористичните организации на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Обединеното кралство, съобщи Анадолската организация.

Въпреки това съдът утвърди отнемане от независимост за период от четири години и половина за опит за финансиране на тероризъм, за изнудване и закононарушение с огнестрелно оръжие за 40-годишния помощник на терористична активност. Той беше наказан през юли тази година - това е първата сходна присъда в Швеция.

Заместник-главният прокурор Ханс Ирман акцентира, че детективите са съумели да потвърдят 11 случая, в които мъжът е работил с почитан член на ПКК в Стокхолм, като е изнудвал притежатели на заведения за хранене и търговци на едро.

Освен това Манс Виген, основен консултант на Стокхолмския областен съд, съобщи, че следствието е посочило ясна връзка сред терористичната формация ПКК и обвинения.

Швеция подаде молба за участие в НАТО скоро откакто Русия атакува Украйна през февруари 2022 година Турция, която сходно на всички членове на НАТО би трябвало да утвърди кандидатурата на Швеция за участие, съобщи, че Стокхолм би трябвало да се оправи с терористите, както и с ислямофобските провокации на своя територия, с цел да получи утвърждението на Анкара.

Швеция сочи новия антитерористичен закон, влезнал в действие на 1 юни, като мотив за участието си, само че турските публични лица споделят, че законът би трябвало да бъде прибавен, а Народното събрание на Турция ще има последната дума тази есен. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР